1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 'Enerji Ekipmanlarının Yerli İmalatı' paneli düzenlenecek

'Enerji Ekipmanlarının Yerli İmalatı' paneli düzenlenecek

Enerji Günlüğü - ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu tarafından ''Enerji Ekipmanları Yerli İmalatı Paneli'' düzenlenecek. ODTÜ Mezunları Derneği...

'Enerji Ekipmanlarının Yerli İmalatı' paneli düzenlenecek
Enerji Günlüğü - ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu tarafından ''Enerji Ekipmanları Yerli İmalatı Paneli'' düzenlenecek.
 
ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonunun 2017-2018 çalışma dönemindeki ikinci, 2018 yılının ilk paneli 20 Ocak 2018 Cumartesi günü ODTÜ Mezunları Derneği'nde gerçekleştirilecek.
 
Geçtiğimiz yıllarda da Enerji Komisyonunca düzenlenen çeşitli etkinliklerde ele alınmış olan bu konu; son gelişme ve düzenlemelerin ışığında, bu defa, kamu ve özel sektör temsilcilerinin, düşünce kuruluşlarının, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu ve Derneğin Enerji Komisyonu üyelerinin katılımıyla tartışılacak.
 
Panelde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesislerinde kullanılan yerli ekipmanlar ve aksamları, faydalandıkları devlet teşvikleri hakkında bilgi verilecek; enerji makinaları, aksam ve parçalarının ithalat ve ihracatı ele alınacak; elektrik üreten makina ve aksamının yerli tasarım ve imalat kapasitesi, deneyimler, imkanlar, kümelenme yoluyla bilgi ve güç birliği oluşturma girişimleri ve sorunlar dile getirilecek; offset mekanizmasından yararlanma konusu değerlendirilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler