1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK'dan 9 şirkete 4.4 milyon TL para cezası

EPDK'dan 9 şirkete 4.4 milyon TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 9 akaryakıt şirketine 4 milyon 394 bin 284 lira para cezası kesti. EPDK ayrıca, 8 şirketten yazılı savunma istedi.Bugünkü Resmi...

EPDK'dan 9 şirkete 4.4 milyon TL para cezası

Enerji Günlüğü - EPDK, 9 akaryakıt şirketine 4 milyon 394 bin 284 lira para cezası kesti. EPDK ayrıca, 8 şirketten yazılı savunma istedi.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlara göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Yönetmelik'e aykırı hareket ettiği tespit edilen 9 akaryakıt şirketine 4 milyon 394 bin 284 lira para cezası kesti. Para cezaları sorumlu müdür çalıştırmama, hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün ve vaziyet planı harici gizli tank ve düzenek bulundurma, dağıtıcısına ait işaret, sembol ve giydirmeleri bulundurmama, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali, menşei belli olmayan akaryakıt alımı gibi nedenlerle verildi.

8 ŞİRKETTEN YAZILI SAVUNMA İSTEDİ

EPDK, ayrıca 1 akaryakıt şirketi ve 2 doğalgaz şirketinden yazılı savunma istedi, bir doğalgaz şirketine de ihtar verdi.

İlanda ayrıca, akaryakıt piyasasında faaliyet gösteren 41 şirkete ait 2017 yılı yurt içi kaynak bilgilerine ilişkin beyanların alınamadığı, söz konusu beyanları 15 gün içinde göndermeyen şirketlerin bilgilerinin dikkate alınmayacağı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler