1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İsviçreli Partners Hollanda'da devasa rüzgar santralinin ortağı oldu

İsviçreli Partners Hollanda'da devasa rüzgar santralinin ortağı oldu

Enerji Günlüğü - İsviçreli Partners Group, Hollanda'da 730 MW'lık offshore rüzgar santrali projesinin yüzde 45 hissesini satın aldı. İsviçre merkezli...

İsviçreli Partners Hollanda'da devasa rüzgar santralinin ortağı oldu

Enerji Günlüğü - İsviçreli Partners Group, Hollanda'da 730 MW'lık offshore rüzgar santrali projesinin yüzde 45 hissesini satın aldı. 

İsviçre merkezli Partners Group Holding AG, Hollanda'da 731.5 megawat büyüklüğündeki offshore (açıkdeniz) Borsele Rüzgar Santrali III-IV projesinin yüzde 45 hissesini Shell, Mitsubishi ve Eneco'dan satın alma konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Santral tam kapasite üretime başladığında toplam 825,000 evin elektrik ihtiyacını karşılayacak. 

Geçtiğimiz ay bu proje için 13 bankanın oluşturduğu bir konsorsiyumdan 1 milyar euro fon sağlayan Shell'in payı, Partners'a yaptığı satış sonrası yüzde 40'dan yüzde 20'ye indirdi. 

Borsele 3 ve 4 rüzgar santrallerinde üretilecek elektriğin yüzde 50'sini satın alacak olan Eneco'nun payı da yüzde 20'den yüzde 10'a indi. 

Hollanda hükümetinin 700 MW büyüklüğündeki offshore rüzgar santrali Hollandse Kust Zuid için 21 Aralık'ta açtığı ihale Mart ortasında sonuçlanacak. Bu, Hollanda'nın 2022 yılına kadar toplam 3.500 MW kapasiteye sahip olacak 5 offshore rüzgar santrali için açtığı ihalelerin üçüncüsü.

Önceki ve Sonraki Haberler