1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Manisa Alaşehir’de jeotermal kaynak aranacak

Manisa Alaşehir’de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - İSTAŞ İstanbul Taş ve Mermer Sanayi Ltd. Şti. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 3 sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.İSTAŞ...

Manisa Alaşehir’de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - İSTAŞ İstanbul Taş ve Mermer Sanayi Ltd. Şti. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 3 sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

İSTAŞ İstanbul Taş ve Mermer Sanayi Ltd. Şti. tarafından Manisa İli, Alaşehir İlçesi, Serinköy Mahallesi sınırları içerisinde, ruhsatlı sahada 3 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranması planlanıyor.

Proje dahilinde sahada, aynı anda toplam 25 personelin görev alması planlanıyor. Arama faaliyetinin sonucunda ulaşılacak jeotermal akışkanın özelliklerine, kapasitesine ve kuyu verilerinden elde edilen değerlendirmeler sonucunda yeni sondajlar ve tesisler için uygun yatırım planı yapılacak.

Proje sahibi firma tarafından, arazi hazırlığı maliyeti de dahil olmak üzere ekipman, malzeme tedariki ve danışmanlık masrafları ile birlikte sondaj için yatırım maliyeti yaklaşık 811.000 TL olarak belirlendi.

Faaliyet sırasında aynı anda 1 adet sondaj çalışma alanında arama işlemi yapılacak. Sondaj faaliyetleri için çalışma süresinin toplam 3-4 ay olacağı öngörülüyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler