1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kırşehir’e 4.8 MW’lik biyokütle santrali

Kırşehir’e 4.8 MW’lik biyokütle santrali

Enerji Günlüğü - Anka Biyogaz AŞ, Kırşehir’de 4.8 MW’lik biyokütle enerji santrali (BES) kuracak. Anka Biyogaz Elektrik Üretim AŞ tarafından,...

Kırşehir’e 4.8 MW’lik biyokütle santrali

Enerji Günlüğü - Anka Biyogaz AŞ, Kırşehir’de 4.8 MW’lik biyokütle enerji santrali (BES) kuracak. 

Anka Biyogaz Elektrik Üretim AŞ tarafından, Kırşehir’in Merkez ilçesine bağlı Boztepe ve Körpınar köy sınırları içinde yer alan toplam 80 bin metrekarelik bir alanda biyogaz tesisi kurulması planlanıyor. Anka 1 Biyogaz Tesisi’nin yatırım tutarı 35 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Kurulacak tesiste, bölgede faaliyet gösterecek hayvancılık tesislerinden sağlanacak günlük yaklaşık 700 ton besi sığırı gübresi, 30 ton tavuk gübresi, 15 ton sılaj ve 100 ton mezbaha atığı girdi olarak kullanılacak. Bu girdilerden elde edilecek biyogaz, 4.80 MWe kurulu güçteki santralde elektriğe çevrilecek. 

Biyogaz üretimi sonrası kalan malzeme, organik gübreye çevrilecek. Proje kapsamında bu gübrelerin kullanılacağı 10 bin metrekarelik bir sera kurulması da söz konusu. 

Tesisin kurulacağı alan, Kırşehir merkeze yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunuyor. 180 günde tamamlanması beklenen tesisin inşaat aşamasında 30, işletme aşamasında 10 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler