1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi İstanbul’da toplandı

Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi İstanbul’da toplandı

Enerji Günlüğü - TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, TOBB İstanbul Hizmet Binası'nda bir araya gelerek sektöre ilişkin gelişmeleri...

Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi İstanbul’da toplandı

Enerji Günlüğü - TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, TOBB İstanbul Hizmet Binası'nda bir araya gelerek sektöre ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, Meclis Başkanı Ahmet Erdem yönetiminde ve meclis üyelerinin katkı ve katılımlarıyla TOBB İstanbul Hizmet Binası'nda bir araya geldi. 

İlk olarak Akaryakıt ve Otogaz İkmal ve Dolum Meslek Standardının gündeme alındığı toplantıda ulusal yeterlilik standardı taslağının hazırlandığı bilgisi verilerek bu çerçevede sektörde çalışanların belgelendirilmesinin zorunlu hale geldiği dile getirildi. Bu bağlamda konunun mevzuat komitesi bazında detaylı bir şekilde ele alınarak gerekli adımların atılması yönünde fikir birliğine varıldı. Toplantı gündeminde yer alan ulusal kapların ADR’li olması mevzusunun çözüldüğü bilgisi aktarılarak yedinci aya kadar mevcut kapların TSE tarafından incelenmesi suretiyle bir metot belirlendiği ifade edildi. 

Sayaçlar konusuna da değinilen toplantıda 2018’in şubat ayında tanınan bir yıllık geçiş döneminin sona ereceği ve uygulama olarak yer alacağı ilavesinde bulunuldu. 

Ayrıca biyodizel konusunda da 1.1.2018 itibariyle binde 5 olarak sürecin başlayacağı ifade edilerek uygulamanın yakından izlenmesi gerektiğinin altı çizildi. 

AKARYAKIT SEKTÖRÜ ÇALIŞTAY HAZIRLIĞINDA

2018 yılında yapılması kararlaştırılan ve hazırlıkları yürütülen Akaryakıt sektör çalıştayına ilişkin güncel durum meclise sunuldu. Bu çerçevede çalışma komitesi nezdinde problem alanlarının ve müdahale gruplarının meclisten gelen bildirimlerle derlendiği çalışma meclisin değerlendirmelerine sunuldu. Konu başlıklarının ve moderatörlerin belirlenmesi hususunda meclisin aktif çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler