1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. SANKO Enerji Manisa'da jeotermal kaynak arayacak

SANKO Enerji Manisa'da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - SANKO Enerji, Manisa’nın Ahmetli ve Salihli ilçelerinde 33 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. Manisa'nın Salihli...

SANKO Enerji Manisa'da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - SANKO Enerji, Manisa’nın Ahmetli ve Salihli ilçelerinde 33 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

Manisa'nın Salihli ilçesinde 50 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Üretim Santrali kuran SANKO Enerji Yatırımları Sanayi Anonim Şirketi, birbirine mücavir Manisa ili, Ahmetli İlçesi 2016/01 ve 2016/02, Salihli İlçesi 2013/19 no’lu Jeotermal Kaynak İşletme ve Arama Ruhsatlı sahalar içerisinde toplam 33 adet Jeotermal Arama Sondajı Çalışması gerçekleştirecek. Planlanan sondaj projesi kapsamında uygun özelliklerde jeolojik akışkana ulaşılması durumunda ilerleyen safhalarda yeni bir Jeotermal Enerji Santrali kurulması planlanıyor.

Her bir sondaj noktasında sondaj çalışmasının üç vardiya üzerinden günde 24 saat çalışılarak 45 günde tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında arazide 5 mühendis, 3 teknisyen ve 40 işçi olmak üzere toplam 48 kişinin çalışacak. Gerçekleştirilmesi planlanan proje bedeli her bir kuyu için toplam 1.000.000-TL olarak belirlendi.

Planlanan proje kapsamında sondaj yöntemlerinden Rotary (döner) Sondaj yöntemi kullanılacak. Proje kapsamında gerçekleştirilecek sondaj çalışmaları esnasında 2.500 (±250) metre derinliğe kadar sondaj yapılması planlanıyor. Her bir sondaj faaliyetinin 45 (kırkbeş) gün sürmesi planlanıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler