1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjinin Geleceği Adana’da masaya yatırılıyor

Enerjinin Geleceği Adana’da masaya yatırılıyor

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından düzenlenen TMMOB 11. Enerji Sempozyumu 14-16 Aralık 2017 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek. Elektrik...

Enerjinin Geleceği Adana’da masaya yatırılıyor

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından düzenlenen TMMOB 11. Enerji Sempozyumu 14-16 Aralık 2017 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek. 

Elektrik Mühendisleri Odası’ndan (EMO) yapılan açıklamaya göre, enerji alanında herhangi bir sektörün ya da siyasi karar vericilerin güdümünde olmaksızın, TMMOB adına EMO tarafından düzenlenen enerji sempozyumunun 11’incisi başlıyor. Açıklamada enerji dünyanın yakıcı sorunlarından biri olarak nitelendirilirken, “Halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması ve günlük hayattaki vazgeçilmez konumu, ekonomik faaliyetlerin ana girdisi olması, artan çevre kirliliğinde enerji tüketiminin rolü; konunun yalnızca ticari bir faaliyet olarak değil çok boyutlu olarak değerlendirilmesini gerektirmektedir” denildi. Enerji Konusu’nun, günümüzde düzenlenen sempozyum ve kongrelerin teknik ve ticari bakış açıları içerisinde görmezden gelinen boyutlarıyla TMMOB 11. Enerji Sempozyumu’nda ele alınacağı ifade edildi. 

ENERJİDE ÖNCELİKLER 

Verilen bilgiye göre Adana Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde 14-16 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak sempozyum, “Enerjinin Geleceği” ana temasıyla gerçekleştirilecek. Sempozyum boyunca “Enerji, Çevre ve Toplum”, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Teknolojik Gelişmeler”, “Enerji Kooperatifleri”, “Bölgesel Enerji Sorunları”, “Enerjide Sürdürülebilirlik, Planlama ve Ekonomi” ile “Enerjide Öncelikler” konulu oturumlar yapılacak. 

YENİLİKÇİLİK VE ENERJİ 

"Enerji ve Savaş", "Enerjinin Geleceği" ile "Enerji ve Ekonomi" başlıklı özel oturumlara sırasıyla Gazeteci-Yazar Murat Yetkin "Petrol Çağı Biterken Uluslararası Siyaset"; Almanya ve Hollanda’da ileri enerji teknolojileri kapsamında çeşitli projelerde görev yapan Prof. Dr. Muhammed Eltez “Yenilikçilik Kapsamında Dünyanın Enerji Geleceği”; İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez “Türkiye'de Ekonomik Darboğaz ve Enerji” sunumuyla konuk olacak. 

PLANLAMA UYGULAMA VE SONUÇLAR PANELİ

“Enerjide Planlama, Uygulama ve Sonuçları”; EMO 39 ve 40. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulusaler, MMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz, Ankara Üniversitesi’nden Dr. Serdar Şahinkaya ve Gazeteci-Yazar Özgür Gürbüz’ün katılacağı panelde tartışılacak. 

DÜŞÜK KARBONLU EKONOMİYE GEÇİŞ

“Enerjinin Geleceği” panelinde ise kamu-özel işbirliği (KÖİ) projeleri, enerjide sürdürülebilir gelişme, mevcut politikaların Türkiye'ye nasıl bir enerji geleceği çizdiği ve düşük karbonlu ekonomiye geçiş sorgulanacak. Panelde halen bir bankada danışmanlık ve yarı zamanlı öğretim üyeliği de yapan Hazine eski Müsteşar Yardımcısı Recep Hakan Özyıldız, eski Enerji İşleri Genel Müdürü Budak Dilli, TMMOB Enerji Komisyonu ve EMO Enerji Daimi Komisyonu Başkanı Nedim Bülent Damar ile Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aziz Konukman yer alacak. 

YAZARLAR KİTAPLARINI İMZALAYACAK

Yerel sanatçıların resim ve fotoğraflarının sergileneceği fuaye alanında sempozyum kapsamında 14 Aralık 2017 tarihinde kitap imza günü de düzenlenecek. Gazeteci-Yazar Murat Yetkin “Meraklısı İçin Entrikalar Kitabı”nı; EMO 45. Dönem Enerji Daimi Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi Cem Kükey de “Şimdi Mezarına Gelebilirim” kitabını katılımcılar için imzalayacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler