1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MB’den enflasyonda petrol fiyatları vurgusu

MB’den enflasyonda petrol fiyatları vurgusu

Enerji Günlüğü - Merkez Bankası, Kasım ayında döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki yükseliş enerji enflasyonunu olumsuz etkilemeye devam ettiğini bildirdi. Merkez...

MB’den enflasyonda petrol fiyatları vurgusu

Enerji Günlüğü - Merkez Bankası, Kasım ayında döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki yükseliş enerji enflasyonunu olumsuz etkilemeye devam ettiğini bildirdi. 

Merkez Bankası 'Kasım Ayı Fiyat Gelişmeleri' değerlendirmesini yayınladı. Değerlendirmede, Kasım ayında tüketici fiyatlarının yüzde 1,49 oranında arttığı ve yıllık enflasyonun 1,08 puan yükselerek yüzde 12,98 olduğu hatırlatılarak, "Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki yükseliş enerji enflasyonunu olumsuz etkilemeye devam etmiştir. Temel mal enflasyonu Türk lirasındaki birikimli değer kaybına bağlı olarak dayanıklı tüketim malları öncülüğünde artış eğilimini sürdürmüştür. Diğer taraftan, hizmet grubunda yıllık enflasyon gerilemiştir. Bu çerçevede, çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonu temel mal grubu kaynaklı olarak yükselmiş, ana eğilimi ise yüksek seviyesini korumuştur. " denildi. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler