1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dünyanın en büyük ince film çatı GES’i Zorlu’dan

Dünyanın en büyük ince film çatı GES’i Zorlu’dan

Enerji Günlüğü - Zorlu Solar, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde dünyanın en büyük ince film solar çatı projesi için güneş paneli sağladı.  Zorlu...

Dünyanın en büyük ince film çatı GES’i Zorlu’dan

Enerji Günlüğü - Zorlu Solar, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde dünyanın en büyük ince film solar çatı projesi için güneş paneli sağladı.  

Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden Zorlu Solar; Osmaniye Organize Bölgesi’nde yer alan Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri’ne kurulacak çatı üstü güneş santraline panel tedarik etti. Yapılan panel satışıyla kurulan tesisler dünyanın en büyük beş çatı üstü GES oldu. Tesisler, ince film çatı kurulumlarında ise dünyanın en büyüğü unvanına sahip. 

Zorlu Solar tarafından 85 bin adet ince film güneş panelinin sağlandığı projenin toplam kurulu gücü 10 MW. Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri’nin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayacak olan bu proje ile aynı zamanda yıllık 10 bin tonun üzerinde karbon salımının da önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Zorlu Solar Direktörü Evren Evcit, güneş ışıması çok daha fazla olduğu için Türkiye’nin dünyadaki birçok ülkeden daha avantajlı olduğunu belirtti. Bu potansiyeli değerlendirmek için farklı çözümler geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Evcit, “Biz Zorlu Solar olarak bu konuda önemli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Amacımız, önümüzdeki dönemde çatılara güneş enerjisi sistemlerinin yerleştirilmesini de içeren çok güçlü bir güneş enerjisi ekosisteminin oluşturulması. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen bu proje bize bu yolda cesaret verdi ve güç kattı. Bu projenin güneş enerjisi konusunda bir farkındalık yaratacağına inanıyoruz. Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri’ne ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Akıllı enerji teknolojilerine yatırım yapan Zorlu Enerji Grubu, son dönemde güneş enerjisine yönelik yatırımlarını hızlandırmış durumda. Grup, bu doğrultuda Zorlu Solar şirketi ile yurt içinde ve yurt dışında güneş enerjisinden elektrik üretme, solar fotovoltaik (PV) panelleri satma, satın alma, ihraç etme, bunları çatılara yerleştirme ve buna ilişkin her türlü kurulum ve danışmanlık hizmetleri veriyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler