1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela’dan petrol destekli kripto para hamlesi

Venezuela’dan petrol destekli kripto para hamlesi

Enerji Günlüğü - Venezuela, ABD yaptırımlarını aşmak ve ekonomisini toparlamak için petrol rezervleri tarafından beslenen petro adlı şifreli para birimini...

Venezuela’dan petrol destekli kripto para hamlesi

Enerji Günlüğü - Venezuela, ABD yaptırımlarını aşmak ve ekonomisini toparlamak için petrol rezervleri tarafından beslenen petro adlı şifreli para birimini piyasa sürecek.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD liderliğindeki finansal yaptırımları aşmak ve çökmüş ekonomiyi desteklemek için petrol rezervlerinin desteklediği "petro" isimli yeni bir kripto parayı piyasaya süreceğini duyurdu.

Maduro, “petro” adlı kendi şifreli parabiriminin petrol, gaz, altın ve elmas rezervleri ile destekleneceğini belirtti. Maduro ayrıca, Petro’nun Venezuela'ya "parasal egemenlik konularında ilerleme, finansal işlemler yapma ve mali blokajın üstesinden gelme" konularında yardımcı olacağını da kaydetti.

Ülkenin muhalefet liderleri ise böylesi bir durumun Kongre onayına ihtiyacı olduğunu hatırlatarak, ülkenin içinde bulunduğu karışıklık ortamında bunun uygulanmasının pek mümkün olmayacağını düşünüyorlar.

Venezuela para birimi Bolivar’ın değeri her geçen gün düşüyor ve ülkede gıda ve tıp gibi temel ihtiyaçlar sağlanamıyor.

VENEZUELA PETROL DESTEKLİ KRİPTO PARADAN 100 MİLYON ADET BASACAK

Önceki ve Sonraki Haberler