1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Bursa’daki biyogaz tesisini Salix Yatırım Holding kuracak

Bursa’daki biyogaz tesisini Salix Yatırım Holding kuracak

Enerji Günlüğü - Mustafa Kemal Paşa Elektrik Üretim A.Ş.'nin yüzde 95'ini satın alacak olan Salix Yatırım Holding, Bursa’ya yapılacak olan 25 MW’lık...

Bursa’daki biyogaz tesisini Salix Yatırım Holding kuracak

Enerji Günlüğü - Mustafa Kemal Paşa Elektrik Üretim A.Ş.'nin yüzde 95'ini satın alacak olan Salix Yatırım Holding, Bursa’ya yapılacak olan 25 MW’lık biyogaz tesisi projesini devam ettirecek.

Salix Yatırım Holding, Mustafa Kemal Paşa Elektrik Üretim A.Ş.'nin yüzde 95'ini satın alacağını duyurdu. Şirket’ten yapılan açıklamaya göre, Bursa ili , Mustafakemalpaşa ilçesi, Kosova mahallesi, 107 ada 7 parsel numaralı taşınmaz üzerinde etlik tavuk( broiler) atığına dayalı 25 MWe kurulu gücünde elektrik üretim tesisi kurulabilmesi için EPDK'ya önlisans başvurusu yapmış bulunan Mustafa Kemal Paşa Elektrik Üretim A.Ş.’nin, Üstay Yapı Taahhüt ve Ticaret A.Ş.'ye ait, mevcut sermayenin %90'ına denk gelen 2.250.000 TL'ye tekabül eden 2.250 adet hissesinin, ödenmiş sermaye bedeli olan 596.250 TL bedelle Fuat Doğan'a ait, mevcut sermayenin %5'ine denk gelen 125.000 TL'ye tekabül eden 125 adet hissenin, ödenmiş sermaye bedeli olan 33.125.-TL bedelle devir alınmasına ve böylece Mustafa Kemal Paşa Elektrik Üretim A.Ş. hisselerinin % 95'inin edinilmesine oy birliği ile karar verildi.

Hisse devri sonrasında, Mustafa Kemal Paşa Elektrik Üretim A.Ş.'nin EPDK nezdinde yaptığı başvurusu devam ettirilerek Üretim Lisansı alınması için gerekli işlemler yapılacak. Kurulacak tesisin nihai kurulu gücünün EPDK tarafından verilecek Üretim Lisansı sınırları içinde kalmak kaydıyla, atık anlaşmaları miktarı dikkate alınarak şirket tarafından belirlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler