1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Çin hava kirliliğine karşı jeotermale sarıldı

Çin hava kirliliğine karşı jeotermale sarıldı

Enerji Günlüğü - Çin Halk Cumhuriyeti ‘dumansız şehirler’ adı altında jeotermal enerji yatırımlarına ağırlık veriyor. Ülkedeki önde gelen...

Çin hava kirliliğine karşı jeotermale sarıldı

Enerji Günlüğü - Çin Halk Cumhuriyeti ‘dumansız şehirler’ adı altında jeotermal enerji yatırımlarına ağırlık veriyor. 

Ülkedeki önde gelen şehirlerde yaşanan ağır hava kirliliğinin de etkisiyle küresel iklim değişikliğine karşı mücadelede boy gösteren Çin Halk Cumhuriyeti, yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verme çalışmaları çerçevesinde jeotermal yatırımlarını hızlandırdı. 

Çin petrol ve kimya devi Sinopec’in jeotermal enerji kolu Sinopec Star Petroleum Ltd, 2017’de Xiongan'daki jeotermal ve diğer yeni enerji ısıtma alanlarını 10 milyon metrekareden 16 milyon metrekareye çıkaracağını açıkladı. 

2016 yılında kömürün jeotermal enerjiyle ikame edilmesi sonucu, Xiongan Yeni Bölgesi'nin bir bölümü olan Xiongxian’ın jeotermal ısıtma alanı 4.5 milyon metrekareye ulaştı. 

Sinopec Group Tanıtım Departmanı Müdürü Lyu Dapeng, şirket ile Hebei eyalet hükümetinin, Xiongan Yeni Bölgesi’nde jeotermal enerjinin kullanımını teşvik etmek için bu yılın başlarında anlaştıklarını söyledi. Sinopec, 13'üncü Beş Yıllık Plan döneminde (2016-20) 100 milyon metrekarelik alanı kapsayan 20 dumansız şehir kurmayı hedefliyor. 

2016'da temiz enerji gelişimini ve çevreyi iyileştirmek için Çin, jeotermal enerji alanına ilk olarak 13. Beş Yıllık Plan’da yer verdi. Plana göre Çin, kurulu jeotermal enerji kapasitesini 2020 yılına kadar 500 gigawat düzeyine çıkarmayı amaçlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler