1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Küresel enerjinin nasıl şekilleneceği tartışılacak

Küresel enerjinin nasıl şekilleneceği tartışılacak

Enerji Günlüğü - UİP ve Al Attiyah Vakfı 8. Boğaziçi Zirvesi’nde, , küresel enerjinin nasıl şekilleneceğinin tartışılacağı  enerji günü...

Küresel enerjinin nasıl şekilleneceği tartışılacak

Enerji Günlüğü - UİP ve Al Attiyah Vakfı 8. Boğaziçi Zirvesi’nde, , küresel enerjinin nasıl şekilleneceğinin tartışılacağı  enerji günü düzenliyor.

Abdullah Bin Hamad Al Attiyah Uluslararası Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Vakfı’nın (ABHA) katkılarıyla Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) – 8.Boğaziçi Zirvesi çerçevesinde 29 Kasım 2017’de Enerji Günü düzenleniyor. Dünyaca ünlü enerji uzmanlarının bir araya geleceği zirvede, küresel enerji çevresinin nasıl şekilleneceği tartışılacak.

Ana Teması ‘’Geleceğin Tasarlanması, Küreselleşmenin Yeni Sınavı; İstediğimiz Dünya‘’ olan Zirvenin açılış konuşmasını T.C Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor. Katar’dan ayrıca Katar Petroleum, Katargaz, Woqod ve Gulf Helicopters’ta zirvede yer alacak. Zirve, uluslararası üst düzey işbirlikleri ve çevreler için önemli bir platform sunuyor.

ABHA Vakfı Kurucusu Abdullah Bin Hamad Al Attiyah, Zirve ile ilgili ‘’UİP ile işbirliği yapmak bölgesel ve uluslararası akranlarımızla daha sağlıklı diyaloglar geliştirmemiz adına önemli bir fırsat. Özellikle Katar’ın düşünce liderliği ve uluslararası işbirlikleri ve iletişimi üzerine vurgu yapacağız’’ dedi.

“KATAR’LA TÜRKIYE’NIN TARIHI ILIŞKILERI DAHA DA DERINLEŞECEK”

Katar Petroleum’un CEO’su ve başkanı Saad Sherida Al-Kaabi“Küresel işbirliklerine önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz ve Katar’la Türkiye’nin tarihi ilişkilerini daha da derinleştirecek olan 8. Boğaziçi Zirvesi’ni desteklemekten çok mutluyuz.‘’ dedi.

"DÜNYA ENERJI PIYASALARINA TÜRKIYE'DEN GÜÇLÜ BIR MESAJ"

UİP Kurucusu Cengiz Özgencil ABHA ile olan işbirliği hakında: ‘’ABHA Vakfı ile 5 yıl boyunca sürecek olan anlaşmamızın ilk senesinde küresel enerji devlerini biraraya getirmemiz ve Katar Petroleum’un desteklerini almamız Türkiye’nin dünya enerji piyasalarında ki önemine dair güçlü bir mesaj olacaktır.’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler