1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Danimarkalılar'dan bölgesel enerji sistemleri konferansı

Danimarkalılar'dan bölgesel enerji sistemleri konferansı

Enerji Günlüğü - İstanbul’da, dünyaca ünlü Danimarkalı firmalarla ikili görüşmelerin de yer alacağı Bölgesel Enerji Sistemleri Konferansı yapılacak. Danimarka...

Danimarkalılar'dan bölgesel enerji sistemleri konferansı

Enerji Günlüğü - İstanbul’da, dünyaca ünlü Danimarkalı firmalarla ikili görüşmelerin de yer alacağı Bölgesel Enerji Sistemleri Konferansı yapılacak. 

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu ve Danimarka Bölgesel Isıtma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Sürdürülebilir ve Enerji Verimli bir Gelecek İçin Bölgesel Enerji Sistemleri Konferansı ve İkili Görüşmeleri, 29 Kasım Çarşamba günü İstanbul’da Swissotel’de gerçekleşecek. 

Danimarka Enerji, Binalar ve İklim Bakanlığı, TC Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB), DEİK, TÜRKOTED tarafından desteklenen konferansta katılımcılar, ikili görüşmeler ve yuvarlak masa toplantıları aracılığıyla, Türkiye bölgesel enerji sektöründeki gelişmeleri ve fırsatları yakından öğrenme şansı bulacaklar. 

Konferansa, dünyanın en büyük pompa üreticilerinden Grundfos’un CEO’su Mads Nipper, Danimarka Bölgesel Isıtma Derneği’nden Lars Hummelmose, Danimarka Enerji Ajansı’ndan Ole Odgaard, Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği Başkanı Yavuz Aydın, TC Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nden üst düzey konuşmacılar katılacak. 

Organizasyon kapsamında ayrıca, Bölgesel Enerji ve Yenilenebilir Enerji finansmanı konusunda bilgi vermek üzere Danimarka Exim Bankası, İller Bankası ve EBRD Türkiye’den uzmanlar bir toplantı gerçekleştirecek. 

Etkinliklere katılanların ikili görüşmeler yapabilecekleri Danimarkalı firmalar ise şöyle: 

Aalborg Energie Technik: Firma biyokütle, enerji santralleri ve kombine ısı ve enerji santralleri alanında uzman. 

Arcon-Sunmark: Dünyanın en büyük güneş termal tesisi proje geliştiricisi. 

Broen: İnşaat ve bölgesel ısıtma sektörlerinde akıllı akış çözümleri ve vanalar konusunda aktif. 

Danimarka Enerji ve İklim Akademisi: Enerji ve iklim endüstrilerinde özel ve kamu şirketleri için çeşitli eğitimler veriyor. 

Danfoss: Enerji  maliyetlerinden tasarruf etmek ve CO2 emisyonlarını azaltmak için enerji tasarruflu çözümlere odaklanıyor. 

Grundfos: Gelişmiş pompa çözümlerinde ve su teknolojisinde trend belirleyici oyuncu kabul ediliyor. 

Logstor: Ön-izole boru sistemi teknolojisi firması. 

Kamstrup: Dünyanın önde gelen, akıllı enerji ve su ölçme çözümleri sunan firmalarından biri. 

Etkinliklere katılmak isteyenlerin, Danimarka Ticaret Ateşeliği ([email protected] - 0212 359 19 12) ile temasa geçmeleri gerekiyor. 

Danimarka, dünyanın ilk bölgesel ısıtma tesisini 1903 yılında kurmuş bir ülke. Ülkenin yüzde 70’i bugün bölgesel ısıtma ile ısıtılıyor. Danimarka’daki bölgesel ısıtma tesisleri kaynak olarak geleneksel yakıtların yanı sıra yenilebilir enerji kaynaklarından biyokütle ve güneş enerjisinden yararlanıyor. 

Türkiye de jeotermal kaynak zenginliği, yenilenebilir enerji kaynakları, son teknolojilerin kullanıldığı büyük inşaat projeleri ve atık ısılarından yararlanabilecek termik santralleri ile bölgesel enerji sistemleri için önemli fırsatlar sunduğu belirtiliyor. Bu bağlamda iki ülke arasındaki iş birliğini, bilgi ve tecrübe paylaşımını arttırmayı amaçlayan iki ülkenin enerji bakanlıkları arasında imzalanmış stratejik işbirliği anlaşması bulunuyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler