1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gelecekte enerji ihtiyacında öncelik yenilenebilir ve doğal gazın

Gelecekte enerji ihtiyacında öncelik yenilenebilir ve doğal gazın

Enerji Günlüğü - Önümüzdeki 25 yılda dünyanın büyüyen enerji ihtiyaçları öncelikle yenilenebilir ve doğal gaz kaynaklarından karşılanacak.Uluslararası...

Gelecekte enerji ihtiyacında öncelik yenilenebilir ve doğal gazın

Enerji Günlüğü - Önümüzdeki 25 yılda dünyanın büyüyen enerji ihtiyaçları öncelikle yenilenebilir ve doğal gaz kaynaklarından karşılanacak.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) yayınladığı Dünya Enerji Görünümü 2017 adlı raporunda, gelecek 25 yılda dünyanın büyüyen enerji ihtiyaçlarının ilk önce yenilenebilir ve doğal gaz kaynaklarından karşılanacağı öngörüldü.

Raporda, ABD'de petrol ve doğal gazda üretimin yeniden canlanması, yenilenebilir enerjide maliyetin keskin şekilde düşmesi ve elektrifikasyonun büyümesinin küresel enerji sisteminin yüzünü değiştirdiğini ve enerji talebini karşılama yollarını alt üst ettiği belirtildi. 

IEA, bu değişimde Çin'deki temiz ve daha çeşitli enerji karışımının önemli rol oynadığını vurgularken, yeni elektrik üretiminde güneş enerjisinin maliyetinin düşmesinin de önemli rol oynayacağını kaydetti. 2040'a kadar küresel enerji talebinin % 30 büyüyeceği tahmin ediliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler