1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Üretim, KidZania İstanbul’da

Enerjisa Üretim, KidZania İstanbul’da

Enerjisa Üretim ve KidZania iş birliği ile oluşturulan Enerji Üretim Merkezi’nde çocuklar, enerji mühendisi ve elektrik mühendisi rolü ile enerji türlerini eğlenerek öğrenecek.

Enerjisa Üretim, KidZania İstanbul’da

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin enerji üretim şirketi Enerjisa Üretim, çocuklar ülkesi KidZania’da. Enerjisa Üretim, KidZania İstanbul ile çocukların bilişsel, fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirecek benzersiz bir deneyim sunmak için üç yıllık bir iş birliği anlaşması imzaladı. Çocukların keşfetme tutkusunu enerjiyle birleştiren ‘Enerji Üretim Merkezi’, çocukları güneşin, rüzgarın ve suyun enerji potansiyelini deneyimlemeye davet ediyor. İstanbul Akasya AVM içinde yer alan KidZania İstanbul’daki merkezin açılışı, Enerjisa Üretim yöneticileri, çalışanları ve çocukların katılımıyla gerçekleşti. 

ÇOCUKLAR ENERJİ TÜRLERİNİ EĞLENEREK ÖĞRENECEK

"Enerji Üretim Merkezi" aktivitesinde, çocuklar, yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgi alacak ve enerji türlerini deneyimleyecek. Bu özel aktivitede çocuklar, enerji mühendisi ve elektrik mühendisi rolü ile güneş enerjisi (GES), rüzgar enerjisi (RES) ve hidroelektrik enerji (HES) gibi enerji türlerini eğlenerek öğrenecek.

Merkezin, çocukların enerji alanındaki farkındalıklarını artırarak gelecekteki liderler ve çevreci bireyler yetiştirmeye katkı sağlaması hedefleniyor. 

“YILDA 35 BİN ÇOCUĞUN ALANI ZİYARET ETMESİNİ HEDEFLİYORUZ”

Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, açılışta yaptığı konuşmada, Enerjisa Üretim olarak birçok farklı alanda çocuklar için çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “KidZania ile 3 yıllık bir anlaşma gerçekleştirdik. Yılda 35.000 çocuğun bu alanı ziyaret etmesi ve yenilenebilir enerji hakkında bilgi edinmesini hedefliyoruz. Bu iş birliği ile çocukların enerji dünyasını deneyimlerine katkı sağlayarak ‘Bizimle Değişir’ söylemimizin de yansıttığımız gibi hikayelerin bizimle değişeceğine inanıyoruz” dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler