1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya Ariston ve Bosch’un yönetimini Gazprom’a verdi

Rusya Ariston ve Bosch’un yönetimini Gazprom’a verdi

Ariston ve Bosch’un Rusya’daki şirketlerinin yönetimi, Putin’in kararnamesiyle Gazprom’a verildi.

Rusya Ariston ve Bosch’un yönetimini Gazprom’a verdi

Enerji Günlüğü - Ariston ve Bosch’un Rusya’daki şirketlerinin yönetimi, Putin’in kararnamesiyle geçici olarak Gazprom’a devredildi.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ariston ve Bosch'a ait iki Avrupalı şirketin yönetimini Rus şirketi Gazprom’a devreden bir kararname yayınladı. 

Kararnameye göre Bosch Grup’a ait BSH Home Appliances Corporation ile Whirlpool Corp’un hakim ortak olduğu Ariston Thermo Rus'a geçici yönetim atayan bir kararname çıkardı.

Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in kararnamesi, Avrupa'daki Rus varlıklarına el konmasına yanıt olarak devreye girdi. Kararname şirketlere doğrudan el konmasını öngörmüyor; ancak şirketlerin yönetimi tümüyle Ruslar tarafından devralınacak ve iki şirket de Rus hükümetinin kontrolünde olacak. 

RUSYA YAPTIRIMLARA KARŞILIK VERİYOR

Batılı ülkeler, yaptırım uygulamaları kapsamında Rusya dışındaki Rus varlıklarına el koymaya başlamış; hatta bu varlıkların savaş tazminatı olarak Ukrayna’ya devredilmesiyle ilgili tartışmalar yapılmıştı. Rusya da Batılı ülkelerin Rusya’daki varlıklarına, benzer yaptırımlarla karşılık vereceğini duyurmuştu. 

Ukrayna Rusya savaşı birçok batılı şirketin, cazip bir pazar olarak gördükleri Rusya’dan çıkmasına neden olmuş; ancak bazı şirketler marka değiştirerek Rusya’da kalmaya devam etmişti. Son kararname ile Rusya, batılı şirketler için giderek zorlaşan bir pazar haline geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler