1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. MTA, Ankara Sincan’da jeotermal kaynak arayacak

MTA, Ankara Sincan’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - MTA Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Anayurt köyünde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak...

MTA, Ankara Sincan’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - MTA Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Anayurt köyünde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak aranacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Ankara İli Sincan Anayurt Köyü (2014/022 Numaralı Ruhsat) mevkiinde 1388 parselde jeotermal kaynak arama ruhsatlı alanda, şahsa ait tapulu tarım arazisinde bir adet 2950 metre derinlikte sondaj çalışması yapacak.

Ankara İli Sincan İlçesi Anayurt köyü dahilinde 2014/022 nolu ruhsatta yapılması planlanan Anayurt-1 sondaj alanı, en yakın yerleşim alanı olan Anayurt Köyüne kuş uçuşu yaklaşık 1550 metre, en yakın meskün mahalle kuş uçuşu yaklaşık 285 metre mesafede şahsa ait tapulu tarım arazisi içinde yer alıyor.

MTA Genel Müdürlüğü tarafından açılması planlanan 970.000 TL bedelli jeotermal kaynak arama sondaj çalışmalarında 3 vardiyada toplam 23 personel çalıştırılacak. 

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler