1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çatı tipi GES'lere çanak anten formülü

Çatı tipi GES'lere çanak anten formülü

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, binaların çatılarına güneş paneli monte etmenin, çanak anten monte...

Çatı tipi GES'lere çanak anten formülü

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, binaların çatılarına güneş paneli monte etmenin, çanak anten monte etmek kadar kolay olması gerektiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, 10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda (EIF) yaptığı açılış konuşmasında, çatı tipi GES'lere çanak anten formülü önererek, binaların çatılarına güneş paneli monte etmenin, çanak anten monte etmek kadar kolay olması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin enerji politikasının kalkınma politikası olmaya doğru dönüştüğünü ifade eden Dönmez,  yenilenebilir kaynaklara makul fiyatlarla erişimin bir hak olduğunu düşündüklerini kaydetti. Dönmez, “Apartmanda yaşayan biri için güneş paneli çatısına bağlatmak bir çanak anten bağlatmak kadar kolay olmalı. Enerji bir rant aracı değil bir sosyal refah aracı olmalıdır.” dedi.

TTK'DA ÖZELLEŞTİRME VE KAPATMALAR OLMAYACAK

“Biz yerlileşme, yerli kömür dedikçe bazıları hayır yalan söylüyorsunuz kapatacaksınız diyor. Anlaşılan ya biz kendimizi iyi anlatamıyoruz, ya da karşı tarafın tercümanında bir sorun var. Ne TTK’da  özelleştirme olacak ne de kapatmalar olacak.” dedi.

Özellikle enerji sektörüne maden tarafıyla da ilgilenmelerini tavsiye eden Dönmez, geçtiğimiz yıl madenlerde asgari ücretin iki kat artmasıyla bir teşvik kararı aldıklarını, 30 milyon liralık bir teşvikle yaklaşık 16 milyon ton üretim artışı sağladıklarını yani bir koyup on aldıklarını kaydetti.

YERLİ RÜZGAR TÜRBİNLERİNİ GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ

Dönmez ayrıca, bir rüzgar türbininin yaklaşık 8 bin parçadan oluştuğunu ve türbin yapmanın kolay olmadığını kaydederek, yerli türbinleri Türkiye’de göremeye başlayacağımızı söyledi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / Ankara
Önceki ve Sonraki Haberler