1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. COP23 iklim görüşmeleri başladı

COP23 iklim görüşmeleri başladı

Enerji Günlüğü - BM liderliğindeki iklim görüşmelerinin sonuncusu COP23, Almanya’nın Bonn kentinde yaklaşık 200 ülkeden katılımcılarla başladı.İklim...

COP23 iklim görüşmeleri başladı

Enerji Günlüğü - BM liderliğindeki iklim görüşmelerinin sonuncusu COP23, Almanya’nın Bonn kentinde yaklaşık 200 ülkeden katılımcılarla başladı.

İklim Değişikliği Üzerine Birleşmiş Milletler Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) kapsamında 1995’den beri her yıl düzenlenen Taraflar Konferansı’nın (Conference of Parties - COP) 23’üncüsü (COP23) Almanya’nın Bonn kentindeki Ada ülkesi Fiji Başkanlığı’nda başladı. 

COP23’e katılan müzakereciler önümüzdeki iki hafta içinde Paris İklim Anlaşması’nın düzenlemelerini ve küresel ısınma değerlerini netleştirecekler.

GÖRÜŞMELERE TRUMP GÖLGESİ

Ancak görüşmeler, ABD Trump yönetiminin kömüre teşvik ve Paris İklim Anlaşması’ndan çekileceği açıklamaları gölgesinde yapılıyor.

Kurallara göre, ABD anlaşmadan 2020 yılına kadar çekilemiyor. Bu nedenle ABD bu toplantıya bir müzakere ekibi gönderdi.

HSBC SÜRDÜRÜLEBİLİR SÖZÜ VEREN İLK KURULUŞ

2 hafta sürecek görüşmelerde firmalar da çevreci açıklamalar yapacak. İlk açıklamayı yapan HSBC, COP23 kapsamında 2025’e kadar 100 milyar dolar sürdürülebilir finans ve yatırım sözü verdi. HSBC,2025 yılına kadar elektriğinin yüzde 90’ını, 2030 yılına kadar da yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlayacak. Metal üretimi için kullanılan metallujik kömüre devam edecek olan kuruluş, termal kömüre yatırımı ise azaltacak.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler