1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İthal kömürden yerli kömüre dönüşün ilk adımı atıldı

İthal kömürden yerli kömüre dönüşün ilk adımı atıldı

Enerji Günlüğü - İthal kömürden yerli kömüre dönüşümün ilk projesi Zetes-Hattat Yerli Kömüre Dönüşüm Protokolü imzandı.İthal kömüre dayalı...

İthal kömürden yerli kömüre dönüşün ilk adımı atıldı

Enerji Günlüğü - İthal kömürden yerli kömüre dönüşümün ilk projesi Zetes-Hattat Yerli Kömüre Dönüşüm Protokolü imzandı.

İthal kömüre dayalı ZETES’lerin yerli kömüre dönüşü başlıyor. İthal kömürden yerli kömüre dönüşümün ilk projesi Zetes-Hattat Yerli Kömüre Dönüşüm Protokolü imza töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da katılımıyla imzalandı. Protokolü Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren imzaladı. Proje kapsamında Eren Holding 2800 MW kurulu güçteki ithal kömüre dayalı santrallerinde artık yerli kömür kullanacak.

7 BİN İSTİHDAM SAĞLANACAK

Enerji Bakanlığı’nın başlattığı ithal kömürden yerli kömüre dönüşüm projesi ile daha fazla rezerv keşfi, daha fazla istihdam ve daha fazla yerli katma değer hedefleniyor. Dönüştürülen santrallerin (ZETES) yıllık üretim kapasitesi 21 milyar kWh. Bu Türkiye’nin toplam bir yıllık üretiminin yüzde 7.5’una denk geliyor. 

Yerli kömüre dönüşümü başlatılan santraller yılda 7 milyon ton kömür tüketiyor. Bu miktarın ithal yerine yerli kömürden karşılanmasıyla 700 milyon dolarlık kaynağın ülkemizde kalması sağlanacak. Ayrıca 7 bin kişilik istihdam imkanı ortaya çıkacak. Santrallerin dönüştürülmesi tamamlandığında toplam elektrik üretiminde yüzde 15 yerlileşme sağlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler