1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. IAEA: İklim için nükleer yatırım yeterli değil

IAEA: İklim için nükleer yatırım yeterli değil

Enerji Günlüğü - İklim değişikliğini engellemek için nükleer enerjiye yatırımın çok düşük olduğu ve bu konuda politika yapıcıların daha fazla...

IAEA: İklim için nükleer yatırım yeterli değil

Enerji Günlüğü - İklim değişikliğini engellemek için nükleer enerjiye yatırımın çok düşük olduğu ve bu konuda politika yapıcıların daha fazla açık olması gerekebileceği ifade edildi. 

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), iklim değişikliğini engellemek için nükleer enerjiye yatırımın yeterli olmadığını ve nükleerin gelişmesi için politika yapıcıların daha fazla açık olması gerekebileceğini belirtti. 

IAEA'nın Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlediği bakanlar düzeyindeki konferansta, nükleer enerjinin büyümesini teşvik etmek için ve ortalama sıcaklık artışının 2 derece ile sınırlama hedefine yarımcı olmanın tek yolunun nükleer enerjiyi temiz enerji tanımına dahil etmek olduğu ileri sürüldü. 

IAEA Genel Müdür Yardımcısı Mikhail Chudakov, 2030'lar ve 2040'larda büyümeden önce nükleer enerji kullanımının önümüzdeki on yılda düşebileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler