1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Ukrayna ve Japonya nükleer işbirliğini artıracak

Ukrayna ve Japonya nükleer işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Japon teknoloji şirketi Toshiba, Ukrayna nükleer filosunun modernize edilerek güçlenmesi için çalışmalar yürütecek.Ukrayna nükleer...

Ukrayna ve Japonya nükleer işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Japon teknoloji şirketi Toshiba, Ukrayna nükleer filosunun modernize edilerek güçlenmesi için çalışmalar yürütecek.

Ukrayna nükleer enerji şirketi Energoatom ve Japon teknoloji devi Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation, Ukrayna nükleer enerji santrallerinin türbin ada teçhizatını iyileştirmeyi amaçlayan bir mutabakat zaptı imzaladılar.

Energoatom yaptığı açıklamada, ikili mutabakat zaptının, türbin adası altyapısının modernizasyonu yoluyla elektrik üretimi, verimliliği ve güvenliği artırmayı amaçladığını belirterek, anlaşmanın ayrıca, kurulu ekipmanda uzun vadeli işbirliğini genişletmeye ve en son "teknik ve finansal çözümleri" sağlamaya odaklandığını kaydetti.

Ukrayna'nın 15 nükleer reaktörü kapsayan toplam 13.835 MWe kapasiteli dört adet nükleer enerji santrali - Zaporozhe, Rovno, Güney Ukrayna ve Khmelnitsky, Energoatom tarafından yönetiliyor.

Reaktör adasıyla birlikte bir nükleer santralin iki güç ünitesinden biri olan türbin adası, besleme pompaları ve suyu tekrar temizleme  sistemi,  yüksek basınç ısıtıcıları dahil olmak üzere, buhar üreteci  buhar çıkışı, taze buhar hattı,  türbin ve türbin buharını tekrar temizleme sistemi  ,yoğuşturucu   pompaları, alçak basınçlı tekrar temizleyen ısıtıcı   sistemi, yoğuşturucu system , gaz giderici system , besleme  suyu sisteminden oluşuyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler