1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kalyon-Hanwha Karapınar YEKA için iki şirket kuracak

Kalyon-Hanwha Karapınar YEKA için iki şirket kuracak

Enerji Günlüğü - Karapınar YEKA ihalesini kazanan Kalyon Enerji ve Hanwha Q Cells Hong Kong Ltd. Konsorsiyumu tarafından güneş yatırımlarının gerçekleştirilmesi...

Kalyon-Hanwha Karapınar YEKA için iki şirket kuracak

Enerji Günlüğü - Karapınar YEKA ihalesini kazanan Kalyon Enerji ve Hanwha Q Cells Hong Kong Ltd. Konsorsiyumu tarafından güneş yatırımlarının gerçekleştirilmesi için iki ortak girişim şirketi kurulacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Karapınar YEKA içerisinde bulunan santral sahası üzerinde toplam bin megavat (1000 MWe) gücünde güneş enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesisi ile fotovoltaik güneş modülü fabrikasının ve AR-GE merkezinin kurulması, işletilmesi ve elektrik enerjisi ve güneş modülü üretim faaliyetlerinde bulunulması işlerinin yapılması amacıyla düzenlenen ihaleyi kazanan Kalyon Enerji Yatırımları A.Ş. ve Hanwha Q Cells Hong Kong Ltd. Konsorsiyumu tarafından, bu iş ve faaliyetlerin yerine getirilmesi için Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre anonim şirket niteliğinde Ortak Girişim 1 ile ortak Girişim 2 adlı iki şirket kuracak.

Kalyon Enerji Yatırımları A.Ş. ve Hanwha Q Cells Hong Kong Ltd. Konsorsiyumu şirketlerin kurulması ile ilgili işlemler için Rekabet Kuruna başvurdu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler