1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yozgat Çekerek Barajı'nda 14 MW’lık HES kurulacak

Yozgat Çekerek Barajı'nda 14 MW’lık HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Kuruçaylılar Enerji, Yozgat’ta işletmede olan Çekerek (Süreyyabey) Barajında 13,83 MW kapasiteli Çekerek (Süreyyabey) Barajı ve HES...

Yozgat Çekerek Barajı'nda 14 MW’lık HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Kuruçaylılar Enerji, Yozgat’ta işletmede olan Çekerek (Süreyyabey) Barajında 13,83 MW kapasiteli Çekerek (Süreyyabey) Barajı ve HES kuracak.

Mevcutta kurulu ve işletmede olan Çekerek (Süreyyabey) Barajından, Geldingen ve Merzifon ovalarının sulanması için yatağa bırakılan su ve can suyundan yararlanılarak Kuruçaylılar Enerji İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 13,83 MW kapasiteli Çekerek (Süreyyabey) Barajı ve HES’in kurulup işletilmesi planlanıyor.

51.714.642 TL bedelli “Çekerek (Süreyyabey) Barajı ve HES (14,40 MWm/13,83 MWe)” projesi kapsamında yıllık 35,36 GWh firm enerji, 33,59 GWh sekonder enerji olmak üzere toplamda 49,75 GWh elektrik enerjisi üretilecek.

Proje kapsamında inşası gerçekleşecek cebri boru, santral binası ve kuyruksuyu kanalının inşaatının yaklaşık olarak 24 aylık bir sürede bitirilmesi öngörülüyor. İnşaat ve işletme aşamalarında istihdam edilmesi planlanan personel sayısı, inşaat ve işletme aşamaları için sırasıyla 50 kişi ve 10 kişi olarak planlanıyor.

HALKIN KATILIM TOPLANTISI YAPILACAK

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 02/10/2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden bilgi alınabilecek.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler