1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte Enerjisa'ya rekabet soruşturması

Elektrikte Enerjisa'ya rekabet soruşturması

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu, Enerjisa ile iştiraki konumundaki 6 elektrik şirketi hakkında, hakim durumu kötüye kullanıp kullanmadıklarının...

Elektrikte Enerjisa'ya rekabet soruşturması

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu, Enerjisa ile iştiraki konumundaki 6 elektrik şirketi hakkında, hakim durumu kötüye kullanıp kullanmadıklarının tespiti için soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu (RK), yürüttüğü ön araştırma sonucunda Enerjisa Enerji, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış, İstanbul Anadolu Yakası EDAŞ ve Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış şirketleri hakkında Rekabet Kanunu'nun hakim durumun kötüye kullanılması maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin çeşitli eylem ve davranışlarla bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırdığı, tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği ve bu yolla 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı. 

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 28.12.2016 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 

-     Enerjisa Enerji A.Ş., Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş.,

-     Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş.,

-     İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş. 

hakkında 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak soruşturma açılmasına, 16-45/715-M sayı ile karar verdi."

Önceki ve Sonraki Haberler