1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Meyer Burger, EkoRE'ye güneş teknolojisi sağlayacak

Meyer Burger, EkoRE'ye güneş teknolojisi sağlayacak

Enerji Günlüğü - (Sabiha KÖTEK) İsviçre-Alman ortaklığı Meyer Burger, yerli yenilenebilir enerji şirketi EkoRE'ye güneş paneli üretimi için teknoloji...

Meyer Burger, EkoRE'ye güneş teknolojisi sağlayacak

Enerji Günlüğü - (Sabiha KÖTEK) İsviçre-Alman ortaklığı Meyer Burger, yerli yenilenebilir enerji şirketi EkoRE'ye güneş paneli üretimi için teknoloji sağlayacak.

İsviçre-Alman ortaklığı teknoloji şirketi Meyer Burger yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'de büyük çaplı solar modül üretim projesi için yaklaşık 67 milyon Euro değerinde bir anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Açıklamaya göre, yüksek kalitede wafer, hücre ve modül üretimi için en son teknoloji ile ekipmanlar tedarik edilecek. Müşterileri olan EkoRE, wafer üretiminde Meyer Burger'in elmas tel keme teknolojisini; hücre üretiminde yüksek performanslı heterojunction HJT solar hücre kaplama teknolojisini; bağlantı için SmartWire Bağlantı teknolojisini ve modül üretiminde de kapsülleme teknolojisini kullanacak. 

Projenin ilk aşamasında üretim kapasitesi yıllık 200 MW olacak ve beş yıl içinde yaklaşık 1 GW'a ulaşacak. İlk ön ödemenin 2017 yılı ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi ve üçüncü çeyrekte de ekipman teslimatının başlaması öngörülüyor. 

TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR PAZAR

EkoRE, geçtiğimiz Cuma günü 25 MW'lık güneş enerjisi projesinin ilk ayağını oluşturan 5 MW'lık güneş santralini Konya Kulu'da faaliyete geçirdi. Santral açılışı için Türkiye'de bulunan Meyer Burger Satış Müdürü Steven Brown, Enerji Günlüğü'ne yaptığı açıklamada, Türkiye pazarını çok önemsediklerini kaydetti. Batı ile Doğu arasında bir köprü görevi gören Türkiye'nin kendileri için de oldukça önemli pazarlar arasında yer aldığını belirten Brown, Türkiye ile ilk anlaşmayı yapmış olmaktan dolayı oldukça memnun olduklarını ifade etti. 

EkoRE CEO'su Serhan Süzer ise, Türkiye'de ilk wafer üreten şirket olacaklarını belirterek, bunun için en iyi teknolojiyi seçtiklerini kaydetti. Solar hücre üretiminde Meyer Burger'in heterojunction teknolojisi ile yüksek verimlilikli hücreler üreteceklerini kaydetti. Süzer, Niğde Bor OSB'de üretecekleri tek taraflı hücrede minimum yüzde 22, çift taraflı (bi-facial) hücrelerde de yüzde 25 üzerinde bir verimlilik sağlayacaklarını ve bu ürünün kendilerini dünya güneş enerjisi konjonktüründe en üst sıralara taşıyacağını ifade etti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

EKORE, GÜNEŞTE BİR DÜNYA MARKASI OLMAYI HEDEFLİYOR