1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Limgaz, Aydın'da 20 MW'lık JES kuracak

Limgaz, Aydın'da 20 MW'lık JES kuracak

Enerji Günlüğü - Limgaz Elektrik, Aydın İli, Buharkent İlçesinde 20 MW kurulu gücünde Limgaz Buharkent Jeotermal Elektrik Üretim Tesisi kuracak.Limgaz...

Limgaz, Aydın'da 20 MW'lık JES kuracak

Enerji Günlüğü - Limgaz Elektrik, Aydın İli, Buharkent İlçesinde 20 MW kurulu gücünde Limgaz Buharkent Jeotermal Elektrik Üretim Tesisi kuracak.

Limgaz Elektrik Üretim Madencilik Sanayi Ve Ticaret A.Ş. tarafından, Aydın İli, Buharkent İlçesi, J-559/E İşletme Ruhsatlı Sahada 19.9 MW kurulu gücünde Limgaz Buharkent Jeotermal Elektrik Üretim Tesisinin kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Daha önce 5 MW olarak planlanan projede yapılan sondaj çalışmaları sonrası kapasite artışına gidildi. Projede daha önce planlanan toplam kuyu sayısı 8 adet(1 adet derin üretim kuyusu + 5 adet sığ üretim kuyusu + 2 adet reenjeksiyon kuyusu) iken, kapasite artırımı ile toplam kuyu sayısının 12 adet’e ( 2 adet derin üretim kuyusu + 6 adet sığ üretim kuyusu + 4 adet reenjeksiyon kuyusu) çıkarıldı. 

Projenin bedeli 99.261.200 TL olarak belirlendi. Proje ile yılda toplam 165.607.800 kW elektrik elde edilecek ve elektrik TEİAŞ’a ait hatta verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler