1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bilgin'den Çanakkale'ye 303 MW'lık devasa RES!

Bilgin'den Çanakkale'ye 303 MW'lık devasa RES!

Bilgin Enerji, Çanakkale'de 303 MW'lık büyük bir rüzgar enerjisi santrali kurmaya hazırlanıyor.

Bilgin'den Çanakkale'ye 303 MW'lık devasa RES!

Enerji Günlüğü - Bilgin Enerji, Çanakkale'de 303 MW'lık büyük bir rüzgar enerjisi santrali kurmaya hazırlanıyor.

Bilgin Enerji Yatırım Holding A.Ş. bağlı ortaklığı Bilgin Rüzgar Santrali Enerji Üretimi A.Ş. tarafından Çanakkale İli, Ayvacık ve Ezine İlçeleri sınırları içerisinde 101 adet rüzgar türbini ile 303 MWm/303 MWe kurulu gücünde “Çınarpınar RES 303 MWm/303 MWe (101 adet x 3 MWm/3 MWe)” projesinin kurulup işletilmesi planlanıyor. 

950.000.000 TL değerindeki proje kapsamında, yılda 930.000.000 kWh enerji elde edilecek ve 154kV’lık enerji nakil hattı ile Trafo Merkezi üzerinden Ulusal Elektrik Sistemine bağlanacak. 

Projede 79 adet türbin ve şalt sahası Ayvacık ilçesi sınırları içinde, Çınarpınar, İlyasfakı, Büyükhusun, Kozlu, Paşaköy, Kulfal, Tamış, Tabaklar, Çamköy, Taşboğaz, Kestanelik, Naldöken, Tuzla ve Kösedere köyleri sınırlarında kurulacak. Kalan 22 adet türbin ise Ezine lçesi Tavaklı, Belen, Köseler, Yaylacık, Sarpdere ve Arasanlı köylerinin sınırları içinde kurulacak. 

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Çanakkale Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Bilgin Holding bünyesinde 2015 yılı itibariyle Bandırma, Çeşme, Alaçatı, Soma ve Aliağa olmak üzere 5 rüzgar enerjisi santrali ve 6 adet hidroelektrik enerji santrali bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler