1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan-Bulgaristan gaz bağlantısına büyük ilgi

Yunanistan-Bulgaristan gaz bağlantısına büyük ilgi

Enerji Günlüğü - Yunan kamu gaz şirketi DEPA, Yunanistan-Bulgaristan Gaz Bağlantı Hattı'ndan (IGB) gaz iletimi için dokuz başvuru aldıklarını açıkladı.Yunan...

Yunanistan-Bulgaristan gaz bağlantısına büyük ilgi

Enerji Günlüğü - Yunan kamu gaz şirketi DEPA, Yunanistan-Bulgaristan Gaz Bağlantı Hattı'ndan (IGB) gaz iletimi için dokuz başvuru aldıklarını açıkladı.

Yunan kamu gaz şirketi DEPA tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan'ı Güney Avrupa enerji hub'ı yapma potansiyeli taşıyan ve Azeri gazının Avrupa'ya taşıyacak olan Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz boru hattı projesinde doğalgaz nakliyesi için dokuz şirket başvuruda bulundu.

Açıklamaya göre, Rus doğalgazına olan bağımlılığı da azaltacak olan boru hattı ile Yunanistan'dan Bulgaristan'a yılda yaklaşık 4.3 milyar metreküp doğalgaz akışı sağlanırken, Bulgaristan'dan Yunanistan'a yılda 1 milyar metreküp doğalgaz akışı sağlanması öngörülüyor. 

Uzun bir gecikmenin ardından bu yılın Ekim ayında faaliyete geçmesi beklenen Yunanistan – Bulgaristan (IGB) boru hattı, Hazar Denizi’nden gelecek olan ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya doğalgaz transfer edecek TAP doğalgaz boru hattına bağlanacak. 

Bulgaristan ile Yunanistan arasında yapılacak doğal gaz boru hattı anlaşması geçen yıl imzalanmıştı. Yunanistan – Bulgaristan (IGB) boru hattında, Bulgaristan kamu enerji şirketi BEH'in yüzde 50, Yunan kamu şirketi DEPA ve Edison'un yüzde 25'er hisseleri bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler