1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Afşin-Elbistan A Termik devredildi

Afşin-Elbistan A Termik devredildi

Enerjİ Günlüğü - Afşin-Elbistan A Termik Santrali, 20 yıllığına ERG Elektrik’e devredildi.Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin 20 yıllığına ERG...

Afşin-Elbistan A Termik devredildi

Enerjİ Günlüğü - Afşin-Elbistan A Termik Santrali, 20 yıllığına ERG Elektrik’e devredildi.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin 20 yıllığına ERG Elektrik’e devrini öngören anlaşma imzalandı.

Elbistan ve Afşin bölgesini ilgilendiren, hayati öneme sahip doğalgaz dağıtım projesinin sözleşmesi Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı bir törenle imzalandı. Projenin sonuçlanma süresiyle ilgili pazarlık yapıldı ve süre 500 güne kadar düşürüldü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Elbistan ve Afşin ilçelerine doğalgaz arzını sağlayacak sözleşme töreninde yaptığı konuşmada, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin rehabilite edilmesi konusunda 13 yıl süren mahkeme kararları olduğunu hatırlatarak, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin 20 yıllığına imtiyaz hakkıyla beraber 3.6 milyar dıolarlık yatırım yapılacağını söyledi.

TESİSİN ÇOK EKMEĞİNİ YEDİK

Türkiye'nin 1350 MW’lik kısmen yaşını doldurmuş, ömrünü tamamlamış bu tesisin çok ekmeğini yediğini ve tesisi bu şekilde bırakamayacaklarını belirten Yıldız, işçileri de kapının önüne bırakmadıklarını söyledi. Yıldız, "İşçi kardeşlerimiz isterlerse özel şirkette çalışabilecekler. İstemezlerse EÜAŞ’ta bütün işçi kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. 20 yıl bir kişinin iş hayatına tamamen hitap edecek bir süreden bahsediyoruz. Buradaki özel sektör beni istediği zaman çıkarır diye bir şey yok. Çalışanın hiçbir endişesi ve korkusu olmasın” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler