1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rus-Macar nükleer anlaşmasına AB engeli kalktı

Rus-Macar nükleer anlaşmasına AB engeli kalktı

Enerji Günlüğü - AB, Pakş nükleer güç santralinde iki yeni enerji ünitesinin inşaatı konusunda Rusya ve Macaristan ile uzlaştı.TASS ajansına konuşan...

Rus-Macar nükleer anlaşmasına AB engeli kalktı

Enerji Günlüğü - AB, Pakş nükleer güç santralinde iki yeni enerji ünitesinin inşaatı konusunda Rusya ve Macaristan ile uzlaştı.

TASS ajansına konuşan bir kaynak, Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu'nun, Macaristan'da yapılması planlanan Pakş nükleer güç santralinde iki yeni enerji ünitesinin inşaatının Rusya tarafından yapılması anlaşmasına yaptığı itirazı geri çekti.

Kaynağa göre, uzlaşma Rus yapımı yakıtın bu ünitelere tedarikinin 20 yıldan 10 yıla düşürülmesinin ardından gerçekleşti. Kaynak, Avrupalı regülatörün bu projeyi onaylamayı planladığını da sözlerine ekledi.

Macaristan ve Avrupa Birliği'nin, Pakş nükleer santraline Rus yakıtının tedariki konusunda anlaşmaya vardığı bildirilmişti.

Rusya ve Macaristan arasında 2014 sonunda imzalanan 12 milyar euro değerindeki Pakş nükleer santralinin beşinci ve altıncı ünitesinin inşaatı ile ilgili anlaşmayı Avrupa Birliği (AB) tarafından bloke edilmişti.

RUS-MACAR NÜKLEER ANLAŞMASINA AB ENGELİ

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler