1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Hez Enerji’nin jeotermal santraline İtalyan teknolojisi

Hez Enerji’nin jeotermal santraline İtalyan teknolojisi

Hez Enerji, Aydın'da kuracağı 24 MW kurulu gücündeki jeotermal santrali için İtalyan teknolojisi kullanacak. Şirket, İtalyan Exergy ile  santralin tasarımı, mühendisliği ve tedariği için anlaşma imzaladı.

Hez Enerji’nin jeotermal santraline İtalyan teknolojisi

Enerji Günlüğü - İtalyan Exergy International, Hez Enerji tarafından Aydın'da kurulması planlanan 24 MWe gücünde Hez Moralı JES-1 santrali için teknoloji sağlayacak.

Küresel temiz enerji teknolojisi sağlayıcısı İtalyan Exergy International, Aydın’da kurulacak olan 24 MWe gücünde Hez Moralı JES-1 santrali için Hez Enerji ile anlaşma imzaladı. Exergy santralin tasarımı, mühendisliği ve tedariğinden sorumlu olacak.

SANTRAL 2024’TE DEVREYE ALINACAK

ORC santrali her biri 12 MWe olan iki Radyal Dış Çıkışlı Türbine (ROT) sahip ve hava soğutmalı olarak dizayn edildi. Proje, Exergy'nin Türkiye'deki iştiraki olan ve İzmir Kemalpaşa OSB'de türbin üreten Exergy Türkiye tarafından teslim edilecek türbin ve jeneratörlerin Türkiye’de üretimini kapsıyor. Proje ile Hez Enerji yerli imalat teşviklerinden yararlanabilecek. ORC santralinin 2024'ün 2. çeyreğine kadar teslim edilmesi ve 2024'ün sonundan önce devreye alınması planlanıyor.

“TÜRKİYE’DEKİ JEOTERMAL POTANSİYELİNİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Exergy International Genel Müdürü Luca Pozzoni yaptığı açıklamada, "Bu yeni anlaşma, teknolojimizin ve hizmetlerimizin yüksek güvenilirliğinin, kalitesinin ve Türkiye pazarına hizmet etme yeteneğimizin bir takdiridir. Jeotermal portföyümüze yeni bir müşteri eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz ve bunun uzun soluklu bir iş ortaklığının başlangıcı olacağına eminiz. Türkiye'deki jeotermal enerji potansiyelini geliştirmeye devam etmekte kararlıyız” ifadelerini kullandı. 

HEZ Moralı JES-1 santrali faaliyete geçtiğinde, senelik 70.000 ton fosil yakıt tüketilerek üretilen elektriğin sonucu açığa çıkan CO2 emisyonunu sıfırlayacak. Hez Enerji Aydın, Manisa, Denizli, Bilecik ve Niğde bölgelerinde toplam 42434 hektar alanda geliştirilmekte olan 9 jeotermal lisans alanına sahip.

İlgili Haberler