1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Haricen şarj edilebilen hibrit araç ithalinde servis ağı zorunluluğu

Haricen şarj edilebilen hibrit araç ithalinde servis ağı zorunluluğu

Haricen şarj edilen hibrit araçların ithalatı için, 7 bölgede asgari 20 yetkili servis kurma mecburiyeti getirildi.

Haricen şarj edilebilen hibrit araç ithalinde servis ağı zorunluluğu

Enerji Günlüğü - Elektrikli araç ithalinde zorunlu olan 7 bölgede asgari 20 yetkili servis kurma mecburiyeti, haricen şarj edilen hibrit araçların ithalatı için de zorunlu hale getirildi.

Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ’de (İthalat: 2024/22) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Elektrikli araçların ithalatını düzenlemek amacıyla 01 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe sokulan Tebliğ; Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler menşeli olmayan elektrikli araçların Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutulması halinde, gümrük beyannamelerinin tescili için izin belgesi gerektiğine hükmediyordu. 

İzin belgesi de ithal edilecek M sınıfı ve üzerinde M sınıfı taşıt donanımlarını bulunduran L6 ve L7 sınıfı elektrikli araçların 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçının kendisi tarafından kurulmuş olduğunun, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilmesine bağlıydı. 

KAPSAM GENİŞLETİLDİ: HİBRİT ARAÇLAR TEBLİĞ KAPSAMINDA

Tebliğ değişikliği, düzenlemenin kapsamını genişleterek; elektrikli araçların yanında, haricen şarj edilebilir hibrit araçları da düzenlemeye dahil etti. Böylece M ve N sınıfı (M sınıfı taşıt donanımlarını bulunduran L6 ve L7 sınıfı dahil) motorlu taşıtlar ile L sınıfı motorlu taşıtlar da düzenleme kapsamına alındı. Böylece haricen şarj edilebilen hibrit araçların ithalatında izin belgesi alınabilmesi de 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçının kendisi tarafından kurulmuş olması şartına bağlandı.  

BAKIM VE ONARIM SORUMLULARI YETERLİLİK BELGESİ ALACAK

Buna paralel olarak, daha önce elektrikli araçlar için söz konusu olduğu gibi; haricen şarj edilebilir hibrit araç bakım ve onarımından sorumlu olacak kişilerin de TSE veya Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından münhasıran bir yeterlilik belgesine sahip olmaları zorunlu kılındı. 

TİP ONAYINA TABİ OLMAYAN İTHAL ARAÇLAR MUAFİYET YAZISI ALACAK

Tebliğe eklenen yeni bir hüküm ise tip onayına tabi olmayan elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalatında, gümrük idarelerince TSE tarafından düzenlenen muafiyet/kapsam dışı yazısının aranacağını bildiriyor. 

İlgili Haberler