1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hafta başında düşen motorin fiyatı bu kez yükseldi

Hafta başında düşen motorin fiyatı bu kez yükseldi

Hafta başında düşen rafine petrol ürünlerinden motorinin (mazot) pompa satış fiyatları, bu gece yarısından geçerli olacak şekilde, 83 kuruş yükseldi. 

Hafta başında düşen motorin fiyatı bu kez yükseldi

Enerji Günlüğü - Uluslararası piyasalarda akaryakıt ürün fiyatlarında yaşanan değişimler ve kur hareketlerinin etkisi ile Türkiye’de motorinin rafineri çıkış fiyatında yukarı yönlü ayarlamaya gidildi. 

Akaryakıt ana dağıtım firmaları da rafineri çıkış fiyatlarındaki değişime paralel, pompa satış fiyatlarını güncelledi. Buna göre motorin pompa satış fiyatları 83 kuruş yükseldi. Yeni fiyatlar bu gece yarısından itibaren (25 Ekim 2025) geçerli olacak. 

Yeni ayarlamanın ardından motorin litre fiyatı İstanbul Avrupa yakasında 43.32 TL’ye, Ankara’da motorin litre fiyatı 43.35 TL ve İzmir’de 48.85 TL’ye yükseldi. 

Akaryakıt fiyatlarında bundan önceki son ayarlama bu haftanın başında yapılmış, benzin fiyatı 188, motorin fiyatı 165 kuruş düşmüştü.  

Akaryakıt pompa satış fiyatları, dağıtım şirketlerine ve istasyonların rafineri ve depolama tesislerine uzaklıklarına göre farklılıklar gösterebiliyor.