1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güney Yıldızı Şırnak’ta petrol sondaj kuyusu açacak 

Güney Yıldızı Şırnak’ta petrol sondaj kuyusu açacak 

Güney Yıldızı Petrol, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi sınırları içinde petrol arayacak. Şirket bu amaçla Kırkağaç -1 adlı tespit kuyusu açacak.  

Güney Yıldızı Şırnak’ta petrol sondaj kuyusu açacak 

Enerji Günlüğü - Güney Yıldızı Petrol, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi sınırları içinde bir adet tespit kuyusu açarak petrol arayacak. 

Sayer Group şirketlerinden Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Tic. A.Ş. tarafından Şırnak ili, Güçlükonak ilçesi Karşıyaka Mahallesi mevkii sınırları içinde yer alan AR/GYP/K/N47-b ruhsat numaralı sahada bir adet petrol arama sondajı planlanıyor. Proje ile Kırkağaç -1 adlı tespit kuyusu açılacak. Açılacak olan kuyu ile ham petrol rezerv varlığının ve varsa miktarının tespit edilmesi amaçlanıyor. Projenin maliyeti yaklaşık 9,5 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Yapılan sondajların olumlu sonuçlanması durumunda, sahada petrol üretimi için üretim kuyusuna dönüştürülmesi planlanıyor. Kuyudan çıkarılacak petrol lokasyonda depolanacak. Daha önceden arazilerde yapılan gözlemsel tespitlere göre üretime geçilmesi halinde ise günlük yaklaşık 80 ton üretim yapılması öngörülüyor.

Yan kuruluşları ile birlikte GYP Türkiye’de 384.496 akre arama ruhsatına ve üretim sahasına sahip. Türkiye içinde faaliyet gösteren şirketler arasında en büyük imtiyaz sahiplerinden birisi olan GYP’nin imtiyazlarının çoğunluğu Irak sınırlarında ve yakınlarında bulunuyor. 

Enerji Günlüğü  

İlgili Haberler