1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş elektriğinde Çin liderliği aldı

Güneş elektriğinde Çin liderliği aldı

Enerji Günlüğü - Dünyada güneşe dayalı elektrik üretim kurulu kapasitesi açısından dünyanın 1 numaralı oyuncusu unvanını Çin ele geçirdi. Çin...

Güneş elektriğinde Çin liderliği aldı

Enerji Günlüğü - Dünyada güneşe dayalı elektrik üretim kurulu kapasitesi açısından dünyanın 1 numaralı oyuncusu unvanını Çin ele geçirdi. 

Çin Ulusal Enerji Kurumu (NEA), 2015 yılında ülkede 15 bin 100 megavatlık güneş enerji santrali kurulumu gerçekleştirildiğini açıkladı. 2015 sonu itibariyle Çin’in toplam fotovoltaik kurulu gücü 43 bin 200 MW’ye ulaştı. Böyece Çin, toplam solar kurulu gücünde Almanya’yı geride bırakarak dünyanın lideri haline geldi. 2015 sonu itibariyle Almanya’da 39 bin 700, ABD’de ise 27 bin 800 MW’lik GES kurulu gücü mevcut.

KURULDU AMA ŞEBEKE YOK

Bu arada NEA’nın açıklamasının ayrıntılarına bakıldığında ilginç bir durumla karşı karşıya kalınıyor. Çin’in bazı bölgelerde enerji şebekesi yetersizliği yüzünden, kurulmuş GES’lerden önemli bir bölümü ülkedeki enerji sistemine elektrik üretip veremiyor. 2015 yıllında en çok yeni kurulum yapılan eyaletler sırayla Xingjiang, İç Mogolistan ve Jiangsu... NEA verilerine göre Gansu eyaletinde mevcut kurulu GES’lerin yüzde 31’i ve Xinjang eyaletinde yüzde 26’sı elektrik üretmiyor. Bütün Çin’de bu oranın en az yüzde 10 olduğu tahmin ediliyor. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler