1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Gün Güneş Enerjisi’nin satışına rekabet onayı 

Gün Güneş Enerjisi’nin satışına rekabet onayı 

Rekabet Kurumu (RK) Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin özelleştirilmesinde Rekabet açısından bir sakınca görmedi. 

Gün Güneş Enerjisi’nin satışına rekabet onayı 

Enerji Günlüğü - Daha önce Boydak Enerji’ye ait olup, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilerek Hazine’nin kontrolüne geçirilen Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin özelleştirme sürecinde bir aşama daha geride kaldı. 

Gün Güneş Enerjisi’nin özelleştirme yolu ile devralınması işlemine rekabet açısından sakınca görülmedi. 

Rekabet Kurumu’nun (RK) konuya ilişkin açıklamasında “Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin özelleştirme yolu ile devralınması işlemine izin verildi” ifadesi kullanıldı. 

16 Ağustos 2024 tarihinde yapılan ihalede en iyi teklifi verene üç istekli belirlenmiş, şirketin bu isteklilere devri için Rekabet Kurulu onay süreci başlatılmıştı. 

Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ portföyünde iki adet güneş enerji santrali bulunuyor. Bunlardan biri, 2020 yılında devreye alınan, Van’ın Tuşba ilçesindeki 45 MW’lik Gün Güneş Van Arısu GES. Diğer proje ise 2021 yılında devreye alınan, 23.4 MW’lik Gün Güneş Antalya Akseki Büyükalan 1 GES.