1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Göçmen: Elektrikte tarife maliyet dengesi bozuk

Göçmen: Elektrikte tarife maliyet dengesi bozuk

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, elektrikte maliyetler ile regüle tarife dengesinin olumsuz seyrettiğini söyledi. Sabancı...

Göçmen: Elektrikte tarife maliyet dengesi bozuk

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, elektrikte maliyetler ile regüle tarife dengesinin olumsuz seyrettiğini söyledi. 

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Holding’in 2017 yılı ilk yarı sonuçlarını değerlendirirken, Türkiye enerji piyasasındaki gelişmelere ilişkin görüşlerini de dile getirdi. Türkiye elektrik sektörünün, güçlü büyüme dinamikleri ve daha verimli ve rekabetçi bir yönde gelişme potansiyeliyle dünyadaki önde gelen piyasalardan biri konumunda olduğuna işaret etti. Bu potansiyelin en etkin şekilde değerlendirilmesinde enerji stratejileri ve düzenlemelerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Göçmen şöyle dedi: 

“Serbest piyasanın gelişimi yönünde Enerji Bakanlığı ve EPDK’nın liderliği ile bugüne kadar çok önemli gelişmeler kaydedildi. Ancak son dönemde özellikle perakende piyasasında maliyetler ve regüle tarife dengesi oldukça olumsuz seyrediyor. Serbestliği ve öngörülebilirliği güçlendirilmiş, arz ve talep dengelerini ve maliyetleri etkin yansıtan, rekabete dayalı işleyen, yeterli derinliğe sahip ve enerji verimini daha fazla özendiren enerji piyasalarına yönelik atılmış olan adımları mutlaka sürdürmeliyiz.”

YEKA İHALELERİ ÇOK BAŞARILI 

Yenilenebilir kaynakları daha fazla devreye sokmayı hedefleyen yerli ekipman üretimi şartlı YEKA güneş ve rüzgar lisans ihalelerinin çok başarılı sonuçlar verdiğini de ifade eden Göçmen,“YEKA ihalesi ile yenilenebilir kaynaklara dayalı enerji üretiminde yeni bir dönem başlamıştır.” 

Sabancı’nın elektrik üretimi yüzde 70 arttı