1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Geycek RES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Geycek RES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Türkiye rüzgar enerji şirketlerinden Polat Enerji, 168 MW kapasiteli Geycek Rüzgar Enerji Santrali’ne 47 MW gücünde GES ekliyor.

Geycek RES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Kırşehir’in Mucur ilçesinde kurulu bulunan 168 MW kapasiteli Geycek Rüzgar Enerji Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 47 MW gücünde güneş enerji santrali eklenecek.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşması ve enerji tedarik kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla yatırımlarını sürdüren Polat Enerji, Geycek RES’in sisteme sağlayacağı yenilebilir enerji miktarını artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda rüzgar şiddetinin tam kapasite üretim için yeterli olmadığı durumlarda güneş enerjisinden sağlanacak destekle şebekeye iletilen yenilenebilir enerji miktarını artırmayı planlıyor.

Polat Holding ve İş Bankası Grubu’nun yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren iştiraki İş Enerji’nin ortak olduğu Polat Enerji, bu kez rüzgar ve güneş enerjisinin gücünü bir araya getiriyor. 168 MW kapasiteli Geycek Rüzgar Enerji Santrali’ne 47 MW gücünde GES ekliyor.

Geycek’te projelendirilen GES yatırımı ile tüm sistemler devreye alındığında santral kurulu gücü 215 MW’a ulaşacak.