1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gediz Elektrik: Şebekeye bilgimiz dışında müdahale edilmiş

Gediz Elektrik: Şebekeye bilgimiz dışında müdahale edilmiş

Gediz Elektrik, 2 vatandaşın hayatını kaybettiği olay öncesinde başka kuruluşların şebekeye Gediz Elektrik’in bilgisi dışında müdahale ettiklerini duyurdu.

Gediz Elektrik: Şebekeye bilgimiz dışında müdahale edilmiş

Enerji Günlüğü - Gediz Elektrik, 2 vatandaşın hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklamasında, şebekeye başka kuruluşlar tarafından Gediz Elektrik’in bilgisi dışında müdahale edildiğini duyurdu.

Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ, İzmir'in Konak ilçesinde, sağanak yağış sırasında İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz isimli vatandaşların yolun karşısına geçmek isterken elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmelerinin ardından, bir açıklama yayımladı. Gediz Elektrik, açıklamasında yetkili kurumlarca yürütülen olay yeri incelemelerinin tamamlandığını bildirdi. 

Açıklamada son 6 aydır olayın meydana geldiği bölgeye ilişkin kendilerine herhangi bir şikayet bildirimi yapılmadığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı, “Bölge sakinlerinin konuşmalarında uzun süredir iletildiği söylenen şikayetler, doğrudan sorumlu olan diğer kurumlara yapılmıştır. Öte yandan 9 Ocak tarihinde bölgeden farklı bir şebeke unsuruna ilişkin arıza kaydı alınmış ve ekipler tarafından sorun çözülerek kayıt kapatılmıştır”. 

GEDİZ ELEKTRİK: BAŞKA KURULUŞLAR ŞEBEKEYE MÜDAHALE ETTİ

Gediz Elektrik’in açıklamasında şebeke derinliğinin mevzuata aykırı olduğu iddiasına da değinildi ve “Bahsi geçen iddialardan bir diğeri olan, şebekenin derinliğinin mevzuata uygun olmadığına ilişkin haberlere yönelik tespitlerimizi de paylaşmak isteriz. 5 Ocak’ta ilgili alt yapı kuruluşu tarafından bilgi verilmeden ve onayımız olmaksızın bölgedeki elektrik şebekemiz üzerine üç yeni yağmur suyu ızgarası yapıldığı belirlenmiştir. Bu işlem öncesinde, sırasında veya sonrasında kurumumuzdan herhangi bir gözlemci talebinde kesinlikle bulunulmamıştır. Şebekemize zarar verildiği 13 Temmuz 2024 tarihinde yetkili kurumlar tarafından yapılan incelemeler sırasında da açıkça görülmüş ve kayıt altına alınmıştır. Ek olarak, çalışmalar sırasında yer altında bulunan elektrik kablolarımızın konumunun müdahalelerle değiştirildiği görülmektedir. Gerçekleştirilen bu çalışmaların kurumumuza hiçbir şekilde bilgi aktarılmadan yapıldığını bir kez daha vurgulamak isteriz”. 

Şirketin açıklaması, “İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz’in vefatından duyduğumuz derin üzüntüyü bir kez daha paylaşmak isteriz. Kendilerine Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” sözleriyle sona erdi.

Gdz Elektrik'ten fotoğraflı açıklama!

Gdz Elektrik'ten fotoğraflı açıklama!

Gdz Elektrik, İzmir’de iki vatandaşın elektrik akımına kapılarak vefat etmelerinin ardından bir açıklama yaptı.

İlgili Haberler