1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE Türkiye İnovasyon Merkezi açılacak

GE Türkiye İnovasyon Merkezi açılacak

Enerji Günlüğü - General Electric (GE), 2015 yılında İstanbul Teknopark’ta GE Türkiye İnovasyon Merkezi açacak.General Electric (GE),gençler için yeni...

GE Türkiye İnovasyon Merkezi açılacak

Enerji Günlüğü - General Electric (GE), 2015 yılında İstanbul Teknopark’ta GE Türkiye İnovasyon Merkezi açacak.

General Electric (GE),gençler için yeni iş olanaklarının yaratılmasını, tedarik zincirlerinin yeniden şekillendirilmesini, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesini ve inovasyonda hız kazanılmasını hedefleyen “Endüstrinin Geleceği” adlı yol haritasını açıkladı. Yerelleştirme girişimleri ve teknoloji eğitimi alanında olanakları genişletmeye odaklanan GE, aynı zamanda 2015 yılında GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nin açılışını duyurdu.

İstanbul Teknopark’ta yer alacak olan merkez, endüstrinin karşılaştığı sorunlara yerel çözümler geliştirmek için müşteriler, girişimciler ve akademisyenlerle işbirliği içinde çalışarak “Endüstriyel Kuluçka Merkezi” işlevi görecek.

“Endüstrinin Geleceği”, üç temel unsur olan Endüstriyel İnternet, İleri Üretim Teknikleri ve Küresel Akıl ile Türkiye’de endüstrilerin üretkenliğinin ve verimliliğinin artırılmasına yönelik fırsatların altını çiziyor. Bu da daha hızlı, daha işbirliğine yönelik ve daha esnek üretim sunuyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimi hızlanırken üretimin her ölçekte yapılabilmesi sağlanıyor. Daha yerelleştirilmiş tedarik zinciri maliyetleri düşürüp, verimliliği artırırken, yeni fikirler için kuluçka işlevi de görüyor.

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy ve GE Baş Ekonomisti Marco Annunziata “Endüstrinin Geleceği” yaklaşımının makroekonomik etkilerini değerlendirdi.

‘ENDÜSTRİNİN GELECEĞİ’ PERSPEKTİFİ GELECEK İÇİN FIRSATLAR SUNUYOR

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy yaptığı açılış konuşmasında, ‘Endüstrinin Geleceği’ perspektifinin unsurlarını paylaştı ve Türkiye’nin endüstriyel gelişim potansiyelinin altını çizdi. Özsoy: “GE olarak, 1948’den bu yana Türkiye'nin çözüm ortağı olmaktan gurur duyuyoruz. Günümüzde rekabetçiliğin ve büyümenin en önemli anahtarı olan inovasyonun daha hızlı gelişmesini sağlayan 'Endüstrinin Geleceği’ perspektifi, dünyanın rekabetçi ekonomileri arasında yer alan Türkiye’nin geleceğinin şekillendirilmesi açısından önemli fırsatlar sunuyor.” dedi.

GE TÜRKİYE İNOVASYON MERKEZİ

GE Türkiye İnovasyon Merkezi, farklı fikirlerin desteklendiği, beslendiği ve yerel inovasyon ekosistemi ile etkileşim içinde olacak. İleri üretim teknikleri, endüstriyel internet ve yaşam bilimleri laboratuvarını kapsayan merkez, dünya genelinde herkesin birbiriyle iletişim içinde olduğu, içerik ve kaynaklara erişim sağlayacak.

GE Sağlık’ın Yaşam Bilimleri Laboratuvarı, firmanın ilaç geliştirme, protein bilimi ve biyoişlem araştırmaları için geliştirdiği en son araç ve teknolojilere sahip olacak ve Türkiye biyofarmasötik ilaç sektörü için sunulan ileri teknik eğitim ve teknolojik değerlendirme olanaklarının yanı sıra üniversitelerin biyoteknoloji derslerinin farklı unsurları için de açık olacak. GE’nin Orta Doğu ve Rusya’da bulunan müşterilerinin yanında akademisyenler, ilaç ve biyoteknoloji araştırmacıları da küçük ölçekli çalışmaları için laboratuvardan faydalanabilecekler.

Teknik uzmanların istihdam edileceği yeni laboratuvar GE Sağlık’ın, GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde önemli bir yere sahip olacak.

GE Sağlık Yaşam Bilimleri Doğu ve Afrika Gelişen Pazarlar Bölgesi Genel Müdürü Myra Eskes, "İstanbul Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarına olan yatırımımız, GE'nin yaşam bilimleri ve biyofarmasötik endüstrisinin Türkiye’de ve bölgede büyümesini destekleme kararlılığının bir göstergesidir. Bu laboratuvar, biyofarmasötik araştırma ve üretim alanlarındaki akademik ve sanayiye yönelik yatırımlarımızı güçlendirmektedir" dedi.

Bu merkez açık bir inovasyon ortamında yapılan işlere ve sonuçlarına odaklanacak. GE, fırsat alanlarını tanımlamak için mühendisler, girişimciler, öğrenciler ve müşterilerle beraber çalışarak işbirliğini ve birlikte üretmeyi teşvik edecek. Türkiye’nin günümüzde var olan önemli zorluklarını belirleyebilmek için farklı sektörlerden mucitler GE Türkiye’nin web sayfasında (www.ge.com/tr) fikirlerini sunmak için teşvik edilecekler.

İŞ YAPMA BİÇİMLERİ YENİDEN TANIMLANACAK

GE Baş Ekonomisti Marco Annunziata, “Endüstrinin Geleceği’ üretim kapasitesini artırmaya ve ekonomik canlılığı yeniden harekete geçirmeye yönelik bir dönüşümü temsil ediyor. Yeni dönem iş dünyası, çalışanların, şirketlerin ve organizasyonların işbirliği ve inovasyonu temel alan ortak bir üretim modeli yaratıyor. Bunun yanı sıra yerel inovasyonu, üretkenliği artırma, girişimciliği teşvik etme ve fırsatları genişletmek üzere çözümler de sağlıyor. GE olarak “Endüstriyel İnternet” adını verdiğimiz akıllı makinelerin karşılıklı etkileşimi, 3D baskı gibi “İleri Üretim Teknikleri” ve “Küresel Akıl” endüstriyi dönüştürerek iş yapma biçimlerimizi yeniden tanımlayacak” dedi.

Moderatörlüğünü Canan Özsoy’un üstlendiği “Endüstrinin Geleceği: Türkiye’de Verimlilik ve Ekonomik Büyüme için Yeni Açılımlar” panelinde katılımcı olarak OMV Petrol Ofisi A.Ş. & OMV Gaz ve Enerji Holding A.Ş. CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri, TAV Havalimanları Holding CEO ve Yönetim Kurulu ÜyesiSani Şener, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı ve Vestel Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ultav, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’nin (TUSAŞ) Teknoloji Yönetimi Müdürü Dr.Eyüp Serdar Gökpınar ve Markafoni Kurucu Ortağı ve Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra yer aldı. Panelde, endüstriyel internet ve ileri üretim tekniklerinin, temel endüstriler açısından sahip olduğu perspektif ve bununla ilgili fırsat ve zorluklar tartışıldı. Bunun yanı sıra teknolojik dönüşümün iş süreçlerine dahil edilerek verimlilik artışı sağlama yolları da ele alındı.

İTÜ VE GE İŞBİRLİĞİ

GE’nin yerel inovasyon ekosistemi genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediği GE Garaj çalışmaları 5 ay boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi’nde girişimciler ve öğrencilerin kullanımına açıldı. İTÜ'deki girişim, seminer ve atölye çalışmaları ile desteklenecek. Bu işbirliği, Türkiye'de sanayinin geleceği için yeni işbirliklerine ve fırsatlara zemin sağlayacak.

Endüstrinin Geleceği etkinliği kapsamında gerçekleştirilen GE Garaj atölye çalışmalarında, müşteriler, girişimciler, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve üniversite öğrencileri CNC tezgahları, lazer kesiciler, 3D yazıcılar ve enjeksiyon kaplayıcılar gibi GE teknolojilerini uygulamalı olarak deneyimleme olanağı buldular. GE Garaj atölye çalışmalarıyla Türkiye’deki şirketler ve gençler arasında buluş, yenilik ve üretime olan ilginin canlandırılması amaçlanıyor.