1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE Aerospace’dan İstanbul’da yeni TTC yerleşkesi

GE Aerospace’dan İstanbul’da yeni TTC yerleşkesi

GE Aerospace, Türkiye'nin ekonomik gelişimini ve havacılık sektörünün büyümesini destekleyen Türkiye Teknoloji Merkezi (TTC)’nin yeni yerleşkesini İstanbul’da açtı. 

GE Aerospace’dan İstanbul’da yeni TTC yerleşkesi

Enerji Günlüğü - GE Aerospace, Türkiye Teknoloji Merkezi'nin yeni yerleşkesinin açılışını, bağımsız bir şirket olarak faaliyete geçmesinden sadece iki ay sonra gerçekleştirdi. Ticari ve askeri uçaklar için jet motorları, bileşenleri ve sistemleri tedariğinde dünya lideri olan GE Aerospace’in Kartal İstanbul’daki yeni yerleşkesinin açılışı, 2 Nisan 2024’te gerçekleşti. 

Yaklaşık 400 yetkin mühendis ve teknisyenin çalıştığı GE Aerospace’in yeni yerleşkesi, şirketin Türkiye’de halihazırda var olan mühendislik, inovasyon, araştırma ve üretim kabiliyetlerini daha da güçlendirecek. GE Aerospace, Türkiye Teknoloji Merkezi'nin yeni yerleşkesinin açılışını, bağımsız bir şirket olarak faaliyete geçmesinden sadece iki ay sonra gerçekleştirdi.

TTC KARTAL YERLEŞKESİ AR&GE MERKEZİ BAŞVURUSU ONAYLANDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açılışta yaptığı açıklamada, “400’ün üzerinde araştırmacı mühendisi bir araya getirerek ülkemizin motor teknolojilerinde yenilikçi çalışmalara ivme kazandıracak bu merkezin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Kacır, ayrıca TTC Kartal Yerleşkesi’nin Ar-Ge Merkezi başvurusunun onaylandığını da ilk kez tören esnasında yaptığı açıklamada paylaştı.

ABD merkezli sanayi şirketi General Electric (GE), Nisan ayında GE Vernova, GE Healthcare ve GE Aerospace olmak üzere, üç ayrı firmaya bölünmesini tamamlamıştı.