1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GDZ Elektrik’ten İzmir elektrik akımı açıklaması

GDZ Elektrik’ten İzmir elektrik akımı açıklaması

İzmir'de yağışlı havada sokakta yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 

GDZ Elektrik’ten İzmir elektrik akımı açıklaması

Enerji Günlüğü - Gediz Elektrik, İzmir'in Konak ilçesinde, sağanak yağış sırasında İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz isimli vatandaşların elektrik akımına kapılarak vefat etmelerinin ardından, yetkili kurumlarca yürütülen olay yeri incelemelerinin tamamlandığını açıkladı. 

13'ü tutuklu, 42 kişi hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Bilirkişi raporunda, söz konusu olayın gerçekleştiği yerde iki kurumun da koruyucu ve önleyici tedbirler almadığı belirtildi.

GEDİZ ELEKTRİK’TEN İDDİALARA YANIT

Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş (GDZ Elektrik) yaptığı açıklamada, incelemelerin tamamlanmasını müteakip, sosyal medya ve basında yer alan ifade ve iddialara ilişkin açıklama yapma gerekliliği doğduğu belirtilerek, olaya ilişkin son 6 ayda bir şikayet kaydının olmadığı, onayları olmaksızın bölgedeki elektrik şebekemiz üzerine üç yeni yağmur suyu ızgarası yapıldığı ve çalışmalar sırasında yer altında bulunan elektrik kablolarının konumunun kendilerine hiçbir şekilde bilgi aktarılmadan müdahalelerle değiştirildiği kaydedildi. 

 

İlgili Haberler