1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fransa’da rafinaj kapasitesinin yüzde 20’si tehlikede

Fransa’da rafinaj kapasitesinin yüzde 20’si tehlikede

Amerikan petrol devi Exxon Mobil, Fransa’daki Gravenchon Petrol Rafinerisi’nde işçilerin tesislere hammadde ve malzeme girişini engellemeye devam etmeleri halinde üretime son verecek.

Fransa’da rafinaj kapasitesinin yüzde 20’si tehlikede

Enerji Günlüğü - ABD merkezli petro devi ExxonMobil, Fransa’daki Gravenchon rafinerisinde üretimi durdurabileceğini açıkladı. Adı geçen rafinerinin, Fransa’nın toplam rafinaj kapasitesinin yüzde 20’sini teşkil ettiğini açıklayan Şirket, grevdeki işçilerin sahaya erişimi engellediğini duyurdu. Exxon Mobil, Fransa’nın kuzeyindeki rafinaj tesislerindeki bu eylemin sürmesi halinde üretimi askıya almak zorunda kalabileceğini duyurdu. 

Exxon Mobil’in açıklamasında, 21 Haziran Cuma gününden bu yana devam eden engellemelerin rafineri faaliyetlerinin sürdürülmesi için gerekli ürün ve malzeme sevkiyatını engellediği vurgulanıyor. 

2023 yılı için beklentilerin üzerinde kâr açıklayan Exxon Mobil, Fransa'daki rafinaj tesisinin ise 2018’den bu yana 500 milyon Euro’dan fazla zarar ettiğini ve rekabete açık olmadığını bildiriyor. 

Exxon’a göre “sınırlı sayıda grevci” hala tesise erişimi engellemeyi sürdürürken, şirket açıklamasında “Bu durum devam ederse rafinerideki üretimi askıya almaktan başka çaremiz kalmayabilir” ifadesine yer verildi.