1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Fernas Madencilik işçileri yönetimle masaya oturdu

Fernas Madencilik işçileri yönetimle masaya oturdu

Fernas Madencilik işçileri, 3. günün sonunda açlık grevine son vererek yönetimle görüşmek üzere 5 işçilik bir heyet ile Soma'ya gitti. İşçiler taleplerini görüşmek üzere yönetimle masaya oturdu. 

Fernas Madencilik işçileri yönetimle masaya oturdu

Enerji Günlüğü - Bağımsız Maden İş Sendikası, bir işçi heyetiyle Fernas yetkilileri arasında yapılacak görüşmenin kesinleşmesi üzerine Fernas maden işçilerinin açlık grevini üçüncü günün sonunda durduklarını bildirdi. 

Perşembe günü Ankara’dan Soma’ya giden heyet; işten ilk atılan 2 işçi, eylemler sırasında işten atılan 1 işçi ve halihazırda işten atılmamış 2 işçiden oluşuyor. Sendika, yapılacak görüşmelerin ardından çıkan sonuçlara göre direnişin sonucunu ya da devamını duyuracağını açıkladı.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

DEM Partili Sırrı Süreyya Önder'in araya girerek AK Partili Ferhat Nasıroğlu'nu müzakere masasına oturmaya ikna ettiği Manisa Soma'da bulunan Fernas Madencilik'te çalışan işçilerin görüşmeleri sürüyor. Bugün saat 11.00'de işçiler toplantı yapacak ardından şirketle heyet bir görüşme daha gerçekleştirecek. 

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te çalışan madenciler, iş güvenliği önlemlerinin alınmamasına ve düşük ücretlere karşı mücadele başlatıp, sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldı. Taleplerinin karşılanması için 25 Eylül’de Soma'dan Ankara'ya gelen Fernas Madencilik işçileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yapmak istedikleri yürüyüşün polisler tarafından engellenmesinin ardından 14 Ekim'de açlık grevi başlatmıştı.