1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Eti Maden, kömür külü depolama tesisi kuracak

Eti Maden, kömür külü depolama tesisi kuracak

Eti Maden, Eskişehir’deki Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde yer alan tesislerinden kaynaklanan kömür küllerini depolamak için 377 milyon TL yatırımla tesis kuracak.

Eti Maden, kömür külü depolama tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Eskişehir’de Eti Maden tarafından işletilmekte olan Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde yer alan tesislerden kaynaklanan kömür tozları depolanacak. 

Eskişehir İli, Seyitgazi İlçesi, Akin Mahallesi Mevkii’ nde Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından “Kömür Külü Düzenli Depolama Tesisi” kurulması planlanıyor. Projenin değeri 377 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Eti Maden’e ait Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde yer alan tesislerden kaynaklanan kazan tozu hariç dip külü, cüruf ve kazan tozu” ve uçucu kömür külü depolanması planlanıyor. 

Proje ile 19 hektarlık alanda 1.500.000 m3 atık depolanabilecek. Tesiste yılda ortalama olarak 250.000 ton (156.250 m3) 10 01 01 “(10 01 04’ün altındaki kazan tozu hariç) dip külü, cüruf ve kazan tozu” ve 10 01 02 “Uçucu kömür külü” atığı depolanacak.

Tesis 1 etap şeklinde inşaa edilecek olup yaklaşık 10 yıl kullanım ömrü olacak. Yapılması planlanan düzenli depolama tesisine sadece faaliyet sahibine ait tesisten kaynaklanan atık kabul edilecek olup dışarıdan atık kabulü yapılmayacak. 

Enerji Günlüğü