1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eski TEDAŞ’çı Yılmaz Kara AGATA ekibine katıldı 

Eski TEDAŞ’çı Yılmaz Kara AGATA ekibine katıldı 

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) uzun yıllar proje mühendisi olarak çalışan Hamit Yılmaz Kara, emekli olduktan sonra proje geliştirme firması AGATA ekibine katıldı. 

Eski TEDAŞ’çı Yılmaz Kara AGATA ekibine katıldı 

Enerji Günlüğü - Uzun yıllar Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’de (TEDAŞ) proje yöneticisi olarak çalışan Hamit Yılmaz Kara, kamudan ayrılıp özel sektöre geçti.

Yakın geçmişte TEDAŞ’tan emekliye ayrılan Elektrik Mühendisi Hamit Yılmaz Kara, Türkiye’nin yanı sıra Burkina Faso, Gambiya, Gana, Gine-Bissau, İtalya, Kenya, Kuzey Makedonya, Mozambik, Nijerya ve Ukrayna başta olmak üzere çok sayıda ülkede yenilenebilir enerji projeleri geliştirme ve danışmanlık hizmetleri sunan AGATA Şirketi’ne katıldı. 

AGATA Kurucusu Melih Cem Kalaycıoğlu, Hamit Yılmaz Kara’nın özellikle  Afrika kıtasında yürüttükleri projelerine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Hamit Yılmaz Kara, AGATA’nın Cibuti, Gambia, Gine Bissau, Zambia ve Tanzanya’daki projelerinin yönetimini üstlenecek. 

Yaklaşık 27 yıl boyunca TEDAŞ bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan tecrübeli elektrik mühendisi Kara, bu görevleri sırasında yüzlerce güneş enerjisi santrali projesinin onay ve kabul süreçlerinde görev aldı. 

Enerji Günlüğü