1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Erdoğan: Bütün arzumuz Akkuyu NGS’yi bitirebilmek

Erdoğan: Bütün arzumuz Akkuyu NGS’yi bitirebilmek

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Çin ile nükleer, yenilenebilir enerji ve kritik mineraller başta olmak üzere enerji ve madencilik alanlarında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Erdoğan: Bütün arzumuz Akkuyu NGS’yi bitirebilmek

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bütün arzumuz onu bir an önce devreye almak, bitirebilmek. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var” dedi.

Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’nde enerji başlığı önemli bir gündem maddesi oldu. Erdoğan’ın gerçekleştirdiği ikili ve heyetlerarası görüşmelerde enerji alanında iş birliği imkanları ele alındı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Devlet Başkanları Zirvesi’nde ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşmede yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’ni gündeme getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün arzumuz onu bir an önce devreye almak, bitirebilmek. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Bu konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız muhatabıyla görüşmelerini sürdürüyor.” ifadelerini kullandı. 

ÇİN İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana programı kapsamında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan’ın heyetine yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, görüşmeye ilişkin sosyal medyadan, “Çin ile nükleer, yenilenebilir enerji ve kritik mineraller başta olmak üzere enerji ve madencilik alanlarında gerçekleştirebileceğimiz iş birlikleri için görüşmelerimiz sürüyor.” mesajını paylaştı. 

 

İlgili Haberler